Ympäristöä säästävä pakkaus kalatuotteille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-03-30
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Stora Enso on kehittänyt ympäristöä säästävän pakkauksen kalatuotteille. EcoFishBox on tehty aaltopahvista vaihtoehdoksi polystyreenilaatikoille.

Uuden pakkauksen suunnitteli Stora Enson DesignStudio Lahdessa.

”EcoFishBox on suunniteltu kauppojen ja ravintoloiden kalatuotteiden pakkaamiseen. Laatikko on vesi- ja vuototiivis sen laineriin valmiiksi tehdyn PET-laminoinnin ja erityisen taitosrakenteen ansiosta,” kertoo myynnin kehittämispäällikkö Vesa Penttinen Stora Ensolta.

Penttisen mukaan pakkauksesta on saatu positiivista palautetta pilottiprojekteista. Kalojen pakkaamisessa ei maailmalla juuri käytetä kuitupohjaisia pakkauksia.

Pakkaus toimitetaan taivuttamattoman asiakkaalle, jolloin se vie seitsemän kertaa vähemmän tilaa kuljetuksessa ja säilytyksessä kuin perinteinen polystyreenipakkaus. Pakkaukseen voi painattaa halutun ulkoasun. Kokonaan kierrätettävä materiaali tuo säästöjä myös jätteenkäsittelyssä.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept