Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun finaaliin on valittu yhdeksän viime vuoden aikana myyntiin tullutta kotimaista uutuustuotetta.
Finalistit valikoituivat yli viidenkymmenen ehdokkaan joukosta herkullisen maun lisäksi oivalluksen, uutuusarvon ja kaupallisten menestysnäkymien perusteella.
Kilpailun voittaja valitaan toukokuun 2. päivänä Ravintola Palacessa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa jokainen finalistiyritys saa mahdollisuuden pitchata tuotteensa raadille. Voittaja julkistetaan 15.5. Elintarvikepäivässä Messukeskuksessa.
Finaaliin pääsivät seuraavat tuotteet:
Fazer Sirkkaleipä (Fazer Leipomot)
Apetit Vegepops Porkkana-mango (Apetit Oy)
Myllärin Omenatarhan Granola (Helsingin Mylly)
Kariniemen Kananpojan Kanapekoni (HKScan Finland Oy)
Ilo Hummus Härkäpapu (Jokilaakson Juusto Oy)
Lapin Lumous kylmäsavutartar (Kala-Lappi Oy)
Superior Kinkku (Snellmanin Lihanjalostus Oy)
Valio LuomuTM jogurttinen tuorepuuro 175g omena-kaneli-kaura laktoositon (Valio Oy)
Berrypicker vadelma+puolukka täysjyvämuro (VersoBrands Oy)
Tuomariston perustelut löytyvät osoitteesta www.etl.fi