Xerox aikoo panostaa pakkausalaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-02-12
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Xerox on kertonut sijoittajatilaisuudessa panostavansa lisää pakkausalaan ja 3D-tulostamiseen. Kehitteillä on myös kokonaan uusi painotekniikka, joka on jotakin muuta kuin elektrofotografia ja mustesuihkutulostaminen.

Uutta digitaalista tulostamistekniikkaa kehitetään pakkausalalle ja 3D-tulostamiseen. Sen tavoitteena on vähentää dramaattisesti kustannuksia ja laajentaa tulostamiseen soveltuvaa materiaalivalikoimaa nykyisiin injket- ja tooneritekniikoihin verrattuna. Kehitystyöstä kertoi sijoittajatilaisuudessa Xeroxin tekniikkajohtaja Steve Hoover.

– Brändit haluavat digitaalisesti painettuja pakkauksia, mutta värit ovat liian kalliita ja erityisesti kalvoille ja folioille on hankalaa painaa, Hoover sanoi.

Uuden tekniikan kehittäminen liittyy Xeroxin pitkän ajan tavoitteeseen laajentaa digitaalisesti painettavan pakkausmateriaalin markkinaa.

Xerox haluaa myös kehittää 3D-tulostamista prototyyppien tulostamisesta laajempaan tuotantoon. Tavoitteena on yksinkertaistaa tuotantoprosessia, laajentaa materiaalivalikoimaa ja vähentää kustannuksia. Xerox on juuri ostanut startup-yritys Vader Systemsin, joka on kehittänyt sulaa metallia käyttävän tulostusprosessin.

Xeroxin toimitusjohtaja John Visentin esitteli tilaisuudessa yrityksen kolmen vuoden kehitysohjelman. Se keskittyy aluksi toiminnan uudelleenjärjestämiseen sekä kannattavuuden parantamiseen ja sitten kasvuun uusilla markkinoilla, joihin kuuluvat pakkausala ja 3D-tulostaminen. Tähän liittyen tavoitteena on alentaa inkjet-laitteiden ja erikoistehosteita tuottavien toonerilaitteiden kustannuksia.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak