Xeikonilta kolme uutta etikettipainokonetta

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-09-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Xeikon esitteli Labelexpo Europe-messuilla kolme uutta digipainokonetta etikettien valmistamiseen. Uusi kuivatoonerilla toimiva CX500 on tarkoitettu isojen etikettien painamiseen.

CX500:n painoradan leveys on 520 millimetriä ja nopeus 30 metriä minuutissa. Kone on ensimmäinen, jossa käytetään Xeikonin uutta kuivatooneritekniikkaa.

Xeikon esitteli myös toisen mustesuihkupainokoneensa. Uusi PX2000 on UV-tekniikalla toimiva aloitustason kone, jonka painorata on 220 millimetriä ja nopeus 50 metriä minuutissa.

Kone kuuluu Panther-sarjaan, jossa ensimmäinen kone on nopeampi PX3000. Sarjan koneet käyttävät Xeikonin kehittämiä PantherCure UV-värejä ja toimivat X-800 ripillä. Värejä voi olla neljä tai viisi. Koneet ovat saatavilla keväällä 2018.

Panther-sarjan koneet pystyvät painamaan yleisille itsekiinnittyvien etikettien materiaaleille 600 dpi:n resoluutiolla.

–    Olemme pystyneet laajentamaan inkjet-koneidemme valikoimaa nopeasti. Tavoitteenamme on tarjota ja laaja valikoima toisiaan täydentäviä tooneri- ja mustesuihkukoneita, kertoi Xeikonin globaalista markkinoinnistavastaava Filip Weymans Labelexposs.

Xeikon esitteli myös kaupallisesti saatavilla olevan digitaalisen tehostekoneen Fusionin. Sillä voidaan tuottaa etiketteihin in-line tehosteeksi läpinäkyvä valkoinen väri.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept