Vastuullista ylellisyyttä hajuvesipakkauksessa

Teksti:Patrik Carlsson
JULKAISTU: 2020-04-02
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Suomalainen luksushajuvesi Nakuna Helsinki yhdistää pakkauksessaan vastuullisuuden ja ylellisyyden. Yritys teki läheistä yhteistyötä kartonkiyhtiö Metsä Boardin kanssa toteuttaakseen brändikonseptin ja brändin arvot myös hajuvesipakkauksessa.

Uusi suomalainen luksushajuvesibrändi Nakuna Helsinki tähtää ulkomaisten markkinoiden valloitukseen valttikortteinaan suomalainen omintakeisuus, eskapismin eri muodot ja huippulaatu.

Nakuna Helsingin perustivat vuonna 2019 suunnittelussa ja markkinoinnissa työskentelevät luovat johtajat Anu Igoni ja Jaakko Veijola. Uusi hajuvesisarja on tulosta ainutlaatuisesta yhteistyöstä maailman johtavan hajuvesitalon Givaudanin kanssa.

”Hajuvesi on pitkäkestoinen luksustuote, jonka raaka-aineet on tarkkaan harkittu. Halusimme ulottaa saman kestävän ajattelun myös pakkaukseen ja valitsimme kartongin ja pakkausratkaisut sen mukaan,” Veijola kertoo.

“Meillä oli aluksi haasteita löytää premium-tason mutta samalla vastuullisuuden huomioiva pakkausratkaisu, ja siksi otimme yhteyttä Metsä Boardiin. Tuloksena oli pakkaus, joka kuvastaa Nakuna-brändiä joka suhteessa.”

Pakkaus on muoviton ja liimaton sekä täysin kierrätettävä. Se tarjoaa mieleenpainuvan avauskokemuksen harkittujen ja yksityiskohtaisten pakkauskomponenttien ansiosta, ja jokainen pakkauksen osa rakentaa osaltaan matkaa itse tuotteeseen. Pakkaukseen valittu kartonki on kevyt ja kestävä. Sen luonnollinen pinta tuo pakkaukseen ylellistä luonnollisuutta mahdollistaen samalla vaativat painatusratkaisut sekä erikoisefektit, kuten kultafolioinnin.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox