Vahvuutta pussien ripustusreikiin

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-07
PÄIVITETTY: 2023-06-21

Walki esittelee uuden kuitupohjaisen konseptin euroreikäpusseille. Makeiset pakataan yleensä muovipusseihin, joissa on pieni reikä, josta pussit voidaan ripustaa metallikoukkuihin kaupoissa. Materiaalina on yleisesti käytetty muovikalvoa, jotta ripustusreiät kestäisivät makeisten painon.  Walki lanseeraa nyt uuden, vahvistetun euro-reikäpussikonseptin, joka on täysin kuitupohjainen ja estää pussin repeytymisen rei’ityskohdassa.

”Se, että pussit säilytetään koukuilla, on syy siihen, miksi vasta harvat makeisbrändit ovat siirtyneet kalvosta paperiin. Paperipussit eivät ole toistaiseksi olleet tarpeeksi tukevia estämään pussin repeytymistä rei’ityskohdassa”, sanoo Andreas Rothschink, Walki Groupin kuluttajapakkaukset-liiketoiminta-alueen tuotekehitys- ja tekninen palvelujohtaja.

Uudessa  Walki@Seal REH -konseptissa  euroreiän yläpuolelle on lisätty ylimääräinen nauha,  joka vahvistaa reiän kohtaa niin, että pussi voidaan haluttaessa tehdä kokonaan paperista. Kaksikerroksinen nauha on kuluttajille näkymätön, mutta toimii turvavyönä paperipussille. Pussia voidaan käyttää myös muissa kuin elintarvikesegmentissä, esimerkiksi ruuveille tai leluille. Pussi on kierrätettävissä kuitupakkauksena ja se on kehitetty yhteistyössä pakkauskoneita valmistavan Roveman kanssa.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak