Uusi kierrätystekniikka PET-muoville

Teksti:Hanna Kiventöyry
JULKAISTU: 2021-08-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nestlé on julkistanut prototyypit Perrier -vesipulloilleen, jotka perustuvat uudenlaiseen kierrätystekniikkaan. 

Kierrätystekniikassa hyödynnetään luonnossa esiintyvien mikro-organismien entsyymejä, joiden avulla PET-muovi voidaan hajottaa ja näin muuttaa takaisin uudenveroiseksi muoviksi. Tämä mahdollistaa kierrätetyn PET-muovin valmistamisen mistä tahansa PET:stä väristä tai rakenteesta huolimatta.  

Tätä uutta tekniikkaa hyödyntäen Nestlén Vittelin tutkimus- ja kehityskeskuksen asiantuntijat valmistivat ensimmäiset Perrier 50cl prototyyppipullot, jotka on valmistettu värillisistä kierrätetyistä PET -materiaaleista. Pullot kestävät hiilihapotetun veden paineen ja ne on testattu turvallisuuden ja laadun osalta. Niissä on myös Perrier -pullon ikoninen muotoilu ja vihreä väri. 

Vaikka markkinoilla on jo kierrätettyjä PET -pulloja, tämä uusi teollisesti kehitetty tekniikka auttaa lisäämään kierrätettävän PET -muovin määrää. 

– On erittäin jännittävää nähdä, että 100% värillisistä kierrätetyistä PET-materiaaleista valmistettujen prototyyppipullojen laatu on käytännössä identtinen kirkkaasta neitsyt PET: stä valmistettujen pullojen kanssa. Kun saavutamme teollisen mittakaavan, tämän entsymaattisen kierrätystekniikan avulla voimme tuottaa korkealaatuisia rPET-pulloja ja auttaa Nestléä vähentämään muovien käyttöä edelleen, sanoo Jean-Francois Briois, Nestlé Watersin globaalin tutkimus- ja kehitystyön pakkausmateriaalitieteen ja ympäristön kestävyyden johtaja. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB