Uusi kierrätystekniikka PET-muoville

JULKAISTU: 18. elokuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Nestlé on julkistanut prototyypit Perrier -vesipulloilleen, jotka perustuvat uudenlaiseen kierrätystekniikkaan. 

Kierrätystekniikassa hyödynnetään luonnossa esiintyvien mikro-organismien entsyymejä, joiden avulla PET-muovi voidaan hajottaa ja näin muuttaa takaisin uudenveroiseksi muoviksi. Tämä mahdollistaa kierrätetyn PET-muovin valmistamisen mistä tahansa PET:stä väristä tai rakenteesta huolimatta.  

Tätä uutta tekniikkaa hyödyntäen Nestlén Vittelin tutkimus- ja kehityskeskuksen asiantuntijat valmistivat ensimmäiset Perrier 50cl prototyyppipullot, jotka on valmistettu värillisistä kierrätetyistä PET -materiaaleista. Pullot kestävät hiilihapotetun veden paineen ja ne on testattu turvallisuuden ja laadun osalta. Niissä on myös Perrier -pullon ikoninen muotoilu ja vihreä väri. 

Vaikka markkinoilla on jo kierrätettyjä PET -pulloja, tämä uusi teollisesti kehitetty tekniikka auttaa lisäämään kierrätettävän PET -muovin määrää. 

– On erittäin jännittävää nähdä, että 100% värillisistä kierrätetyistä PET-materiaaleista valmistettujen prototyyppipullojen laatu on käytännössä identtinen kirkkaasta neitsyt PET: stä valmistettujen pullojen kanssa. Kun saavutamme teollisen mittakaavan, tämän entsymaattisen kierrätystekniikan avulla voimme tuottaa korkealaatuisia rPET-pulloja ja auttaa Nestléä vähentämään muovien käyttöä edelleen, sanoo Jean-Francois Briois, Nestlé Watersin globaalin tutkimus- ja kehitystyön pakkausmateriaalitieteen ja ympäristön kestävyyden johtaja. 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)