UPM Raflatacille uusi globaali liiketoimintamalli

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-09-06
PÄIVITETTY: 2023-01-18


UPM Raflatac jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ottamalla käyttöön uuden skaalautuvan globaalin liiketoimintamallin. Uusi malli koostuu kolmesta strategisesta liiketoimintayksiköstä ja kolmesta markkinayksiköstä. Liiketoimintayksiköt vastaavat tuotteista ja tuotannosta globaalisti, ja markkinayksiköt asiakkaista ja palvelusta.

”UPM Raflatacilla on hyvä kilpailuasema ja tarralaminaattien kysyntä jatkaa kasvuaan. Uusi liiketoimintamallimme selkeyttää globaaleja tuote- ja markkinavastuita ja mahdollistaa toiminnan lisätehostamisen sekä kasvumahdollisuuksien hyödyntämisen”, sanoo UPM Raflatacin johtaja Antti Jääskeläinen.

Samassa yhteydessä UPM Raflatacin pääkonttoritoiminnot on suunniteltu siirrettäväksi Tampereelta Helsinkiin UPM:n Biofore-toimitaloon.

UPM Raflatacin johtoryhmään on nimitetty 1.10.2016 alkaen:
Mauri Suomela, johtaja, Paperitarralaminaatit-liiketoimintayksikkö.
Mark Pollard, johtaja, Filmit-liiketoimintayksikkö.
Jussi Oksanen, johtaja, Erikoistuotteet-liiketoimintayksikkö.
Mark Pollard on lisäksi nimitetty Americas-markkinayksikön johtajaksi.
Minna Katila, henkilöstöjohtaja.
Ulla-Riitta Unkuri, johtaja, Sidosryhmäsuhteet.

Timo Kekki, johtaja, Talous ja strategia, Mikko Kari, johtaja, Tuotanto ja toimitusketju sekä Jan-Erik Forsström, johtaja, Tuotekehitys, jatkavat nykyisissä tehtävissään UPM Raflatacin johtoryhmässä.
EMEIA- ja APAC-markkinayksiköiden johtajien sekä hankintatoimesta vastaavan johtajan nimitykset julkaistaan myöhemmin.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox