Tunnistejärjestelmiä Santenin lääkepakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen Servicepoint Oy toimittaa tunnistejärjestelmät kolmelle tuotantolinjalle Santenin lääketehtaalle Tampereelle. Järjestelmillä tuotetaan tunnisteita pakkauksiin.

Toimitukset liittyvät EU:n uuteen lääkevarmennusjärjestelmään, jonka on oltava toiminnassa viimeistään helmikuussa 2019. Lääkeväärennösdirektiivissä säädetään, että jokaiseen lääkepakkaukseen lisätään yksilöllinen tunniste, jota verrataan tietokannan tietoihin ja siten varmistetaan lääkepakkauksen aitous. Euroopan laajuista järjestelmää kutsutaan lääkevarmennusjärjestelmäksi. Lisäksi lääkepakkaukseen tulee lisätä peukaloinnin paljastava mekanismi, jonka avulla voidaan tunnistaa, onko pakkausta laittomasti avattu jakeluketjussa.

Myös muilla markkinoilla kuten mm. USA:ssa, Venäjällä ja Kiinassa otetaan käyttöön vastaavia järjestelmiä.

Järjestelmän käyttöönotto merkitsee tuhansien pakkauslinjojen uudistamista Euroopassa. Servicepoint toimittaa tunnistelinjat (serialization systems) Santenille kesällä 2018. Järjestelmiin sisältyy Systech International -yhtiön toimittama ohjelmisto ja Inno4Life-yhtiön toimittamat laitteet.

Servicepoint on tiedotteen mukaan yksi harvoista tällaisia täydellisiä järjestelmiä toimittavista yhtiöistä Euroopassa. Yhtiö on toimittanut jo 14 tunnistejärjestelmää Eurooppaan ja Venäjälle. Santen Pharmaceutical on johtavia silmälääkkeiden valmistajia.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox