Suuri kysyntä Euroopan leveimmälle kalvolle

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Rani Plastin jätti-investointi on onnistunut hyvin. Uudella linjalla valmistetaan 22 metriä leveää maatalouskalvoa, jolle on ollut hyvin kysyntää Euroopassa.

Rani Plast teki vuoden 2017 alussa historiansa suurimman investoinnin. Yli 16 miljoonaa maksanut Euroopan suurin maatalouskalvoja valmistaja tuotantolinja otettiin käyttöön Teerijärvellä tammikuussa. Uusi kone tuplasi yhtiön maatalouskalvojen tuotantokapasiteetin.

Koneella valmistettavalle 22 metriä leveälle kalvolle on ollut hyvin kysyntää. Maatalouden lisäksi kalvoa käytetään myös biokaasulaitoksissa ja turveteollisuudessa. Suurin osa leveästä kalvosta menee vientiin eri puolille Eurooppaa.

Uusi tytäryhtiö Eurooppaan

Rani Plast on myös tehnyt merkittäviä investointeja Ukrainassa sijaitsevan tehtaansa konekantaan. Tehdas kuuluu uuteen Tatrafan-konserniyhtiöön, joka toimii Slovakiassa ja Ukrainassa. Tatrafan-yhtiö oli aikaisemmin osa yhteisyritys Terichemiä, mutta on nyt eriytetty omaksi yhtiökseen.

Tatrafan valmistaa pakkausmateriaaleja, kun taas Terichem Tervakoski on erikoistunut sähköeristemateriaaleihin.

”Halusimme eriyttää yhtiöt, koska ne valmistavat keskenään aivan erityyppisiä tuotteita, ja elävät muutenkin omaa elämäänsä. Tällä tavalla selkeytetään asioita”, sanoo Rani Plastin konsernijohtaja Mikael Ahlbäck.

Tatrafanin omistavat puoliksi Rani Plast ja puoliksi slovakialainen Chemosvit. Yrityksellä on tehtaita Slovakiassa ja Ukrainassa. Suurin osa kalvoista valmistetaan Slovakiassa, kun taas jatkojalostus tehdään pääasiassa Ukrainassa. Viime aikojen suuret, usean miljoonan euron arvoiset koneinvestoinnit, on tehty Ukrainan konekantaan.

”Tulemme investoimaan myös Slovakian tehtaaseen ja lisäämään kapasiteettia, koska haluamme olla mukana rakentamassa alueen pakkausteollisuutta”, sanoo Ahlbäck.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce