Suuri kysyntä Euroopan leveimmälle kalvolle

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Rani Plastin jätti-investointi on onnistunut hyvin. Uudella linjalla valmistetaan 22 metriä leveää maatalouskalvoa, jolle on ollut hyvin kysyntää Euroopassa.

Rani Plast teki vuoden 2017 alussa historiansa suurimman investoinnin. Yli 16 miljoonaa maksanut Euroopan suurin maatalouskalvoja valmistaja tuotantolinja otettiin käyttöön Teerijärvellä tammikuussa. Uusi kone tuplasi yhtiön maatalouskalvojen tuotantokapasiteetin.

Koneella valmistettavalle 22 metriä leveälle kalvolle on ollut hyvin kysyntää. Maatalouden lisäksi kalvoa käytetään myös biokaasulaitoksissa ja turveteollisuudessa. Suurin osa leveästä kalvosta menee vientiin eri puolille Eurooppaa.

Uusi tytäryhtiö Eurooppaan

Rani Plast on myös tehnyt merkittäviä investointeja Ukrainassa sijaitsevan tehtaansa konekantaan. Tehdas kuuluu uuteen Tatrafan-konserniyhtiöön, joka toimii Slovakiassa ja Ukrainassa. Tatrafan-yhtiö oli aikaisemmin osa yhteisyritys Terichemiä, mutta on nyt eriytetty omaksi yhtiökseen.

Tatrafan valmistaa pakkausmateriaaleja, kun taas Terichem Tervakoski on erikoistunut sähköeristemateriaaleihin.

”Halusimme eriyttää yhtiöt, koska ne valmistavat keskenään aivan erityyppisiä tuotteita, ja elävät muutenkin omaa elämäänsä. Tällä tavalla selkeytetään asioita”, sanoo Rani Plastin konsernijohtaja Mikael Ahlbäck.

Tatrafanin omistavat puoliksi Rani Plast ja puoliksi slovakialainen Chemosvit. Yrityksellä on tehtaita Slovakiassa ja Ukrainassa. Suurin osa kalvoista valmistetaan Slovakiassa, kun taas jatkojalostus tehdään pääasiassa Ukrainassa. Viime aikojen suuret, usean miljoonan euron arvoiset koneinvestoinnit, on tehty Ukrainan konekantaan.

”Tulemme investoimaan myös Slovakian tehtaaseen ja lisäämään kapasiteettia, koska haluamme olla mukana rakentamassa alueen pakkausteollisuutta”, sanoo Ahlbäck.
 

 

 

Jatka lukemista

Metsä Group pilotoi hiilidioksidin talteenottoa Raumalla – tavoitteena koetehdas

Metsä Group aikoo kokeilla ensi kesänä Rauman sellutehtaalla puuperäisen hiilidioksidin talteenottoa. Sitä voitaisiin hyödyntää fossiilisia materiaaleja ja polttoaineita korvaavien tuotteiden raaka-aineena, mutta ensin teknologioiden ja markkinoiden pitäisi kehittyä.
Biotehdas

Orapacille Pohjoismaiden ensimmäinen uuden sarjan KBA-stanssauskone

Oravaisen tehtaille asennettiin marraskuussa harvinaislaatuinen stanssauskone. Se pystyy käsittelemään käyriä aaltopahviarkkeja paremmin kuin edeltäjänsä.
20241009_120639

Suomalaiskeksintö: pakkauspaperin biomuovikalvo kestää rasvan ja hapen

Suomalainen metsä- ja paperiyhtiö UPM on kehittänyt yhdessä yhdysvaltalaisen Eastmanin kanssa uuden pakkauspaperin elintarvikkeille. Materiaaliin on lisätty rasvan- ja hapenkestävä kalvo, joka on valmistettu selluloosapohjaisesta biomuovista. Näin kertoo Pohjoismaiden biomuoviyhdistys (Nordisk Bioplastförening) verkkosivuillaan.
upm-biobarrier-toppx

VTT aikoo jalostaa metsäteollisuuden päästöt kierrätysmuoviksi

VTT avasi talteenotettua hiilidioksidia hyödyntävän pilottilaitoksen, jonka tavoitteena on jalostaa metsäteollisuuden päästöt pitkäikäiseksi, kierrätettäväksi muoviksi.
vtt

Uusimmat uutiset

Kaksoisetiketit pelastavat oluen

Jos sinulle jäi yksi tai useampi pullo Eriksbergin jouluolutta pyhien jälkeen, voit muuttaa ne yksinkertaisella kädenliikkeellä pääsiäisoluiksi. Carlsberg ja Eriksberg ovat miettineet tämän asian tarkoin.
julpaskolen_pressbild-1x

Jaakko Nikkilä valittiin Billerud Europen toimitusjohtajaksi

Billerud on nimittänyt Jaakko Nikkilän Billerud Europen toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.
Jakkox

Tässä on vuoden 2025 Pantone-väri

Pantone Color Instituutti valitsi Mocha Moussen vuoden 2025 Pantone-väriksi
PTN_COY_Hero_Primary_Cropping_1920x1080_2024-0911

HolyGrail 2.0 lisää kiertotaloutta digitalisoimalla pakkaukset

AIM:n (European Brands Association) projektipäällikkö Jan ’t Hart esitteli mielenkiintoista HolyGrail 2.0 -projektia AIPIA World Congress 2024 -tapahtumassa Amsterdamissa. Siinä käytetään digitaalisia vesileimoja, jotta pakkausjäte voitaisiin lajitella tarkemmin ja samalla kierrätyksen laatu nousisi. Tavoitteena on parantaa kiertotaloutta.
Lenor-codes