Stora Enson arkittamo Saksassa Pyrollille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy Saksan Baienfurtissa sijaitsevan paperin ja kartongin arkittamoliiketoimintansa Pyroll Oy:lle.

Arkittamon liiketoiminta käynnistyi huhtikuussa 2009 ja se on kokonaan Stora Enson omistuksessa. Kauppa tukee tiedotteen mukaan Stora Enson kasvustrategiaa kuluttajapakkauskartonkiliiketoiminnassa, jossa keskitytään tuottamaan arvoa asiakkaille olemalla kansainvälinen edelläkävijä korkealaatuisissa ensikuitukartonkiin perustuvissa ratkaisuissa. Arkittamoliiketoiminta ei kuulu Stora Enson ydinliiketoimintaan.

Uudelle omistajalla arkitus on keskeinen osa liiketoimintaa, ja sillä on paremmat mahdollisuudet kehittää Baienfurtin arkittamoa. Stora Enso pysyy Baienfurtin avainasiakkaana.

Kauppa saataneen päätökseen vuoden 2018 ensimmäisellä neljänneksellä. Arkittamo työllistää noin 60 henkilöä pois lukien ulkoistettu henkilöstö, ja sen liikevaihto vuonna 2016 oli 15 milj. euroa.

Sopimusjalostus on yksi Pyroll-konsernin toimialoista pakkausten ja paperitukun lisäksi. Pyroll on yksi Pohjoismaiden johtavia paperin, kartongin ja muovin jalostajia. Tällä hetkellä Pyroll työllistää lähes 600 henkilöä ja konsernin liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox