Stora Enso suunnittelee 800 miljoonan investointia kartonkiin Ruotsissa

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-11-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso on päättänyt aloittaa kannattavuusselvityksen ja ympäristölupaprosessin sellun ja kartongin tuotannon kehittämisestä ja kasvattamisesta Skoghallin tehtaallaan Ruotsissa. Investoinnin myötä jo nykyiselläänkin vahvasta tehtaasta tulisi integroitu, erittäin kustannuskilpailukykyinen ja ympäristöystävällinen pakkauskartonkien ja valkaistun havupuumarkkinasellun tuottaja. Investointi hyödyttäisi asiakkaita maailmanlaajuisesti ja vahvistaisi Stora Enson asemaa korkealaatuisten uusiutuvien pakkausmateriaalien toimittajana.

Kannattavuusselvityksessä tutkitaan mahdollisuutta kasvattaa nykyistä integroidun sellun kapasiteettia 370 000 tonnista 780 000 tonniin vuodessa ja kartonkikapasiteetin lisäämistä 120 000 tonnilla. Investointi nostaisi tehtaan integraatioasteen lähes sataan prosenttiin ja kasvattaisi havupuumarkkinasellun tuotantomäärää 220 000 tonnilla. Tämä mahdollistaisi kustannuskilpailukykyisen kartongintuotannon kasvattamisen. Lisäksi hanke vähentäisi huomattavasti tuotannosta syntyviä fossiilisia hiilidioksidipäästöjä. Hiljattain valmistunut esiselvitys puoltaa investointihankkeen jatkamista.

Jos investoinnit päätetään kannattavuusselvityksen ja ympäristöluvan saamisen jälkeen toteuttaa, Stora Enso investoisi tuotannon uudistamiseen ja laajentamiseen noin 800–850 miljoonaa euroa. Kannattavuusselvityksen on määrä valmistua vuoden 2021 loppuun mennessä. Tuotanto käynnistyisi aikaisintaan vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä. Skoghallin tehtaan nykyinen pakkauskartongintuotannon vuosikapasiteetti on 885 000 tonnia.

– Skoghallin tehdas on yksi keskeisimmistä tehdasintegraateistamme pakkausmateriaaleissa. Investointi mahdollistaisi kasvun ja asiakkaiden joustavamman palvelun. Sen myötä voisimme myös vastata vastuullisten pakkausten kuluttajakysyntään, jonka odotamme kasvavan tulevaisuudessa. Investointi tukisi strategiaamme vauhdittaa pakkausliiketoimintamme kasvua sekä parantaa tehtaidemme kilpailukykyä hyödyntämällä mittakaavaetuja ja integraatiota. Se myös vahvistaisi kannattavan kasvun potentiaalia houkuttelevissa loppukäyttökohteissa, kuten nestepakkauskartongissa ja päällystetyssä valkaisemattomassa kartongissa. Skoghallin tehtaan mahdollisesta laajentamisesta päätetään, kun kannattavuusselvitys on tehty. Päätös riippuu myös paikallisten viranomaisten kanssa suoritettavan ympäristölupaprosessin lopputuloksesta, sanoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x