RePack palkittiin Kiinan muotoilukilpailussa

JULKAISTU: 14. toukokuun 2017
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


RePack-pakkausinnovaatio ja Linda Liukkaan Hello Ruby -ohjelmointikirjasarja menestyivät kansainvälisessä muotoilukilpailussa Kiinassa. Suomalaisyritykset voittivat kulta- ja pronssipalkinnot 2 700 hakijan joukosta. Pääpalkinto oli 130 000 euroa. 

RePackin uudelleenkäytettävä ja kierrätettävä pakkaus verkkokaupoille sai pronssipalkinnon Kiinan suurimmassa muotoilukilpailussa. RePackin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Finlayson ja Varusteleka. RePack sai DIA Innovation Award -palkinnon, joka on 13 000 euroa. Linda Liukkaan lapsille suunnattu ohjelmointikirjasarja Hello Ruby voitti DIA Gold -pääpalkinnon. Palkinnon arvo on 130 000 euroa.

Molemmat finaaliin päässeet suomalaisyritykset ovat startup-taustaisia, eivätkä perinteisestä teollisuudesta. Vuosittain pidettävän kilpailun järjestää China Academy of Art.

”Oli hienoa tulla kolmanneksi tässä korkeatasoisessa design-kilpailussa. Lisäksi kilpailun yhteistyökumppanina on kiinalainen verkkokauppayritys Alibaba”, RePackin toimitusjohtaja Jonne Hellgren sanoo.

RePack on aiemminkin saavuttanut menestystä muotoilukilpailuissa. Se voitti esimerkiksi ensimmäisenä startup-yrityksenä Fennia Prize -muotoilukilpailun vuonna 2014.

Taideteollisen korkeakoulun professorin Yrjö Sotamaan mukaan tämä on suurin design-palkinto, jonka suomalainen yritys on koskaan voittanut Kiinassa. Sotamaa on toiminut pitkään Kiinassa arvostettuna ja palkittuna designalan kehittämisen asiantuntijana.

“Hello Rubyn ja RePackin menestys tässä kansainvälisesti merkittävässä kilpailussa on ainutlaatuinen saavutus.”
 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi