Red Dot -palkinto Fazerin ja Arlan uudistuksille

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-10
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Fazerin ja Arlan pakkausuudistukset on palkittu arvostetulla kansainvälisellä Red Dot Award -palkinnolla. Uudistukset toteutti designtoimisto Kuudes Helsinki.

Red Dotin muotoilutoimistoille suunnattuun palkintosarjaan lähetettiin tänä vuonna yli 8 000 työtä 50 maasta. Palkintoja myönnettiin 18 kategoriassa, ja palkinnonsaajat valitsi 24 asiantuntijasta muodostettu tuomaristo. Tuotemuotoilun sarjaan lähetettiin yli 5 500 työtä yli 50 maasta, ja tuomaristo koostui 39 asiantuntijasta.

Fazerin keksituoteperheeseen kuuluu sekä klassikoita, kuten Doris, Suklaalehti ja Marianne, että uusia herkkuja, kuten keväällä lanseeratut Fazer Caffe Latte ja Fazer Suklaa Mousse -keksit. Pakkauksia lähdettiin uudistamaan perusteellisen kuluttajaymmärryksen kautta. Lopputuloksena on yhteneväinen ja kaupan hyllystä erottuva sarja, jossa jokainen tuote pystyy kuitenkin loistamaan omalla tavallaan.

Uudistetut pakkaukset vakuuttivat tuomariston vahvalla ja erottuvalla kokonaisuudella.

”Klassikkokeksiemme designuudistus onnistui loistavasti. Selkeyttämällä pakkausten ilmettä olemme saaneet luotua vahvan ja erottuvan kokonaisuuden, joka puhuttelee myös uusia kuluttajia”, kertoo designmuutoksesta vastannut Fazerin markkinointijohtaja Päivi Svens.

Yhteistyökumppanina pakkausuudistuksessa toimi designtoimisto Kuudes Helsinki. Kuudes toteutti myös toisen palkitun pakkausuudistuksen Arlan Lempi-tuotesarjalle. Uudet Arla Lempi -ruoanvalmistustuotteet valmistetaan yhtiön mukaan raaka-aineita kunnioittaen ja mahdollisimman luonnollisesti. Pakkaukset heijastavat näitä arvoja.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox