Parempia pakkauksia verkosta 

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-02-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Verkkokauppa kasvaa Suomessakin yhä hurjaa vauhtia. Postin toimittamien verkkokauppapakettien määrä kasvoi yli 15 prosenttia 2017. Kuluttaja ei juuri ajattele, mitä kasvava pakkausjätteen määrä merkitsee suomalaiselle jätteiden kierrätysjärjestelmälle. Kotimaiset yritykset maksavat kierrätyskustannukset, kun Kiinasta tulee paketti.

Verkkokauppa on toisaalta myös suuri mahdollisuus suomalaisille. Pienikin yritys voi sen avulla päästä maailman markkinoille. Pakkaus voi olla merkittävä tekijä siinä, syntyykö kaupasta pidempi asiakassuhde ja miten yrityksen maine kehittyy. Verkkokaupassa käytetään aivan liikaa tavallisia ruskeita laatikoita huolettomasti pakattuna. Stora Enson tutkimuksen mukaan jopa puolet kuluttajista on sitä mieltä, että verkosta saadun tuotteen pakkaus ei vastaa tilatun tuotteen laatua. Hyvä että näin päin, mutta tuotteen maineeseen voi vaikuttaa tekemällä verkkokaupan pakkauksesta tavallista paremman.

Moderni kuluttaja haluaa vastuullisesti tehtyjä pakkauksia, jotka suojaavat hyvin tuotetta, avautuvat helposti ja kertovat tuotteesta myönteisesti.  Britit suosivat Two Sides -järjestön tutkimuksen mukaan paperia ja kartonkia pakkausmateriaaleina, koska pitävät niitä ympäristöystävällisinä ja käytännöllisinä. Kannattaa siis tehdä hyvä pakkaus kotimaisesta raaka-aineesta, suomalaisella osaamisella.

Kolumni on julkaistu Print&Media-lehdessä 1/2018.

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept