Pakkausalan trendit näkyvät Drupassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2016-05-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Drupa-messut tarjoavat valtavasti tietoa pakkausmarkkinoiden trendeistä ja teknisistä innovaatioista. Touchpoint packaging -foorumi on alan hot spot messuilla.

Touchpoint packaging -foorumilla hallissa 12 esiintyy 30 näytteilleasettajaa ja yhteistyökumppania sekä 12 alan järjestöä, brändinhaltijaa (kuten Nestlé) ja design-toimistoa. Foorumilla esitellään alan nykytilannetta ja trendejä luentojen, paneelikeskustelujen ja workshoppien muodossa. Foorumi on järjestetty yhteistyössä European Packaging Design Association (epda) -järjestön kanssa.

Kurkistus tulevaisuuteen laboratorioissa
Foorumin näyttelyalue on 200 neliötä ja se on järjestetty neljän tulevaisuuslaboratorion muotoon. Niiden aihealueet ovat “food”, “non-food”, “pharma” ja “cosmetics”. Näytteilleasettajat esittelevät alueella parhaita case-tapauksiaan ja tuoteinnovaatioitaan. Aluetta täydentää Speaker´s Corner -ohjelmakokonaisuus, johon sisältyy yli 70 esitelmää, luentoa ja paneelikeskustelua.

Touchpoint packaging -foorumin näytteilleasettajat ovat: Agfa Graphics, Arcwise, SCA Forest Products AB, Asia Pulp and Paper, Atlantic Zeiser, Bobst, CMC S.r.l., Creative Edge Software, Dalim, Deutsches Verpackungsinstitut, EFI, Esko, Gmund, Heidelberger Druckmaschinen, HP, Eastman Kodak, Koenig & Bauer, Kolbus, Leonhard Kurz Stiftung, Merck, Metsä Board, Print City, Pro Carton, Siegwerk Druckfarben, Sleever International, Tresu, Xeikon (tilanne 17.5.). Pakkausalan materiaalit, tekniikat ja sovellukset ovat laajasti esillä myös näiden yritysten omilla osastoilla.

Pakkaussanomaa myös innovaatiopuistossa
Myös Drupa innovation park -foorumi tarjoaa tietoa pakkausalasta. Yksi foorumin aihealueista on lisäarvo painamisessa.

Nord emballage-lehden päätoimittaja Bo Wallteg esitelmöi dip-foorumilla pakkausalan trendeistä. Hänen 30 minuutin esityksensä kuullaan 31.5.klo 13.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak