Painovärien ja papereiden hinnoissa nousua

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Painovärien hinnat ovat nousussa Euroopassa. Myös paperien hintoihin on ilmoitettu korotuksia. Hintojen nostoa perustellaan materiaalien kallistumisella.

Merkittävä painovärien toimittaja Flint Group on ilmoittanut globaalisti 4-7 prosentin korotuksista 3.4. lukien. Korotukset koskevat pakkausalaa sekä kapean radan ja arkkikoneiden värejä. Yritys nosti hintoja jo 22.2. titaanioksidin tarjonnan vähentymisen ja hinnan nousun vuoksi.

Uusia korotuksia yritys perustelee painovärien ja lakkojen raaka-aineiden pitkäaikaisella hintojen nousulla sekä niiden tarjontanäkymien heikentymisellä. Esimerkiksi raakaöljyn, kasviöljyjen, bentseenin ja tolueenin hinnat ovat nousseet tuntuvasti.

Flintin mukaan myös fleksolaattojen teossa käytettävien kumikemikaalien hinta on noussut erittäin paljon.

Painamisen kustannuksia nostaa myös paperin hinnan nousu. Britanniassa painopaperien hinnat nousivat tammikuussa jopa 10 prosenttia. Suomessa suurimmat paperitukkurit Antalis ja Papyrus ovat ilmoittaneet korotuksista huhtikuussa. Antaliksen toimittamat päällystetyt ja päällystämättömät graafiset paperit sekä kartongit kallistuvat 3 prosenttia. Muissa paperilajeissa korotukset ovat 3–5 prosenttia. Papyruksen ilmoittamat paperien ja tarrojen hintojen korotukset ovat 3 prosenttia.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept