Pahvi korvaa muovia pellettien myynnissä

Teksti:Patrik Carlsson
JULKAISTU: 2020-04-06
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Stora Enso tuo markkinoille uudet kätevät ja uusiutuvat kotitalouksille suunnatut pellettilaatikot. Laatikoiden tuotekehityksessä on huomioitu muotoilu ja käytettävyys. Uusi pakkaus on sisällä olevan tuotteen tapaan vastuullinen ja korvaa muovipakkauksia.

Uusi premium-laatikkomalli tarjoaa tiedotteen mukaan selkeitä käytettävyysetuja kotitalouksille pellettien kuljetuksessa ja varastoinnissa. Pahvi on myös täysin kierrätettävä pakkausmateriaali, toisin kuin markkinoiden standardiratkaisuna käytetty muovisäkki. Uusi pakkaus otetaan ensimmäiseksi käyttöön Italiassa, josta löytyvät Euroopan suurimmat lämmityspellettimarkkinat.

”Markkinatutkimus auttoi meitä tunnistamaan pellettiuunien käyttäjien suurimmat ongelmat. Saamiamme näkemyksiä hyödyntämällä pystyimme kehittämään täysin uuden ja kätevän tuotteen, joka vastaa kotitalouksien käytännön tarpeisiin. Uudet pellettilaatikot ovat nyt pienempiä, 12 kg:n kokoisia. Ne ovat helpompia kantaa kaupasta kotiin, kaataa uuniin ja varastoida kotona,” kertoo Marion LeRoy-Loikala, Stora Enson pellettien tuotepäällikkö.

Uusi pakkaus on suunniteltu Stora Enson Design studiossa. Laatikon raikkaan ja ensiluokkaisen ilmeen graafisen suunnitteli suomalainen brändi- ja designtoimisto Aune Creative. Pakkaukset valmistetaan Stora Enson pakkaustehtaalla Lahdessa.

Seuraavan parin vuoden aikana Stora Enso kerää asiakaspalautetta, jonka jälkeen tuote tulee asteittain saataville myös muilla eurooppalaisilla markkinoilla.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox