Pahvi korvaa muovia pellettien myynnissä

JULKAISTU: 6. huhtikuun 2020
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Stora Enso tuo markkinoille uudet kätevät ja uusiutuvat kotitalouksille suunnatut pellettilaatikot. Laatikoiden tuotekehityksessä on huomioitu muotoilu ja käytettävyys. Uusi pakkaus on sisällä olevan tuotteen tapaan vastuullinen ja korvaa muovipakkauksia.

Uusi premium-laatikkomalli tarjoaa tiedotteen mukaan selkeitä käytettävyysetuja kotitalouksille pellettien kuljetuksessa ja varastoinnissa. Pahvi on myös täysin kierrätettävä pakkausmateriaali, toisin kuin markkinoiden standardiratkaisuna käytetty muovisäkki. Uusi pakkaus otetaan ensimmäiseksi käyttöön Italiassa, josta löytyvät Euroopan suurimmat lämmityspellettimarkkinat.

”Markkinatutkimus auttoi meitä tunnistamaan pellettiuunien käyttäjien suurimmat ongelmat. Saamiamme näkemyksiä hyödyntämällä pystyimme kehittämään täysin uuden ja kätevän tuotteen, joka vastaa kotitalouksien käytännön tarpeisiin. Uudet pellettilaatikot ovat nyt pienempiä, 12 kg:n kokoisia. Ne ovat helpompia kantaa kaupasta kotiin, kaataa uuniin ja varastoida kotona,” kertoo Marion LeRoy-Loikala, Stora Enson pellettien tuotepäällikkö.

Uusi pakkaus on suunniteltu Stora Enson Design studiossa. Laatikon raikkaan ja ensiluokkaisen ilmeen graafisen suunnitteli suomalainen brändi- ja designtoimisto Aune Creative. Pakkaukset valmistetaan Stora Enson pakkaustehtaalla Lahdessa.

Seuraavan parin vuoden aikana Stora Enso kerää asiakaspalautetta, jonka jälkeen tuote tulee asteittain saataville myös muilla eurooppalaisilla markkinoilla.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)