PackageMedia panostaa digituotantoon

JULKAISTU: 2017-01-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


PackageMedia Oy tekee mittavat investoinnit digitaaliseen pakkauspainamiseen siirtyäkseen massatuotantoon. Noin kolmen miljoonan euron investointiin sisältyy mm. HP Indigo 30000 painokone ja viimeistelylaitteita.

”Me haluamme tehdä tuotannostamme vielä tehokkaampaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme suurempaa kapasiteettia ja yksikkömääriä, sanoo Vesa-Matti Marjamäki, PackageMedian varatoimitusjohtaja.

”HP Indigon lisäksi me investoimme uuteen lakkayksikköön, stanssiin, foliointiin ja ohjelmistoihin painotekniikan ympärille”.

PackageMedia teki investointipäätöstä varten huolelliset analyysit markkinoilla olevista vaihtoehtoisista ratkaisuista. Loppuvaiheessa mukana oli pari toimijaa, jotka kykenivät tarjoamaan B2-formaattia. Valinta kohdistui yhteen HP:n suurimmista digitaalisista offsetpainokoneista.

”B2-formaatti tukee tuotantoamme optimaalisesti ja mahdollistaa merkittävän kapasiteetin kasvun. Meidän valinnassamme painoi HP Indigon nopeus ja kustannustehokkuus.”

Digipainettuja pakkauksia tehty jo pitkään

PackageMedia on käyttänyt digipainotekniikkaa jo 1990-luvun alusta lähtien ollen yksi ensimmäisistä toimijoista maailmassa. Vuonna 2007 yritys aloitti pakkausteollisuuden tuotannon ja liittyi Pyroll Group:iin. Nyt yhtiön tuotanto on täysin digitaalista.

Monet alan toimijoista ovat erikoistuneet tietylle kohdemarkkinalle. PackageMedia panostaa sen sijaan laajoille markkinoille ja kehittää uusia digitaalisia tuoteratkaisuja sekä palveluita, mm. hyödyntämällä täysin uutta analyysityökalua nimeltä PackageMedia digital services.

Koneiden myynti ja asennus on hoidettu HP:n pohjoismaisen partnerin, Visutechin toimesta. Yhtiö on myös aiemmin toimittanut koneita Suomeen.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)