PackageMedia panostaa digituotantoon

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


PackageMedia Oy tekee mittavat investoinnit digitaaliseen pakkauspainamiseen siirtyäkseen massatuotantoon. Noin kolmen miljoonan euron investointiin sisältyy mm. HP Indigo 30000 painokone ja viimeistelylaitteita.

”Me haluamme tehdä tuotannostamme vielä tehokkaampaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme suurempaa kapasiteettia ja yksikkömääriä, sanoo Vesa-Matti Marjamäki, PackageMedian varatoimitusjohtaja.

”HP Indigon lisäksi me investoimme uuteen lakkayksikköön, stanssiin, foliointiin ja ohjelmistoihin painotekniikan ympärille”.

PackageMedia teki investointipäätöstä varten huolelliset analyysit markkinoilla olevista vaihtoehtoisista ratkaisuista. Loppuvaiheessa mukana oli pari toimijaa, jotka kykenivät tarjoamaan B2-formaattia. Valinta kohdistui yhteen HP:n suurimmista digitaalisista offsetpainokoneista.

”B2-formaatti tukee tuotantoamme optimaalisesti ja mahdollistaa merkittävän kapasiteetin kasvun. Meidän valinnassamme painoi HP Indigon nopeus ja kustannustehokkuus.”

Digipainettuja pakkauksia tehty jo pitkään

PackageMedia on käyttänyt digipainotekniikkaa jo 1990-luvun alusta lähtien ollen yksi ensimmäisistä toimijoista maailmassa. Vuonna 2007 yritys aloitti pakkausteollisuuden tuotannon ja liittyi Pyroll Group:iin. Nyt yhtiön tuotanto on täysin digitaalista.

Monet alan toimijoista ovat erikoistuneet tietylle kohdemarkkinalle. PackageMedia panostaa sen sijaan laajoille markkinoille ja kehittää uusia digitaalisia tuoteratkaisuja sekä palveluita, mm. hyödyntämällä täysin uutta analyysityökalua nimeltä PackageMedia digital services.

Koneiden myynti ja asennus on hoidettu HP:n pohjoismaisen partnerin, Visutechin toimesta. Yhtiö on myös aiemmin toimittanut koneita Suomeen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli