PackageMedia panostaa digituotantoon

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-01-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


PackageMedia Oy tekee mittavat investoinnit digitaaliseen pakkauspainamiseen siirtyäkseen massatuotantoon. Noin kolmen miljoonan euron investointiin sisältyy mm. HP Indigo 30000 painokone ja viimeistelylaitteita.

”Me haluamme tehdä tuotannostamme vielä tehokkaampaa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme suurempaa kapasiteettia ja yksikkömääriä, sanoo Vesa-Matti Marjamäki, PackageMedian varatoimitusjohtaja.

”HP Indigon lisäksi me investoimme uuteen lakkayksikköön, stanssiin, foliointiin ja ohjelmistoihin painotekniikan ympärille”.

PackageMedia teki investointipäätöstä varten huolelliset analyysit markkinoilla olevista vaihtoehtoisista ratkaisuista. Loppuvaiheessa mukana oli pari toimijaa, jotka kykenivät tarjoamaan B2-formaattia. Valinta kohdistui yhteen HP:n suurimmista digitaalisista offsetpainokoneista.

”B2-formaatti tukee tuotantoamme optimaalisesti ja mahdollistaa merkittävän kapasiteetin kasvun. Meidän valinnassamme painoi HP Indigon nopeus ja kustannustehokkuus.”

Digipainettuja pakkauksia tehty jo pitkään

PackageMedia on käyttänyt digipainotekniikkaa jo 1990-luvun alusta lähtien ollen yksi ensimmäisistä toimijoista maailmassa. Vuonna 2007 yritys aloitti pakkausteollisuuden tuotannon ja liittyi Pyroll Group:iin. Nyt yhtiön tuotanto on täysin digitaalista.

Monet alan toimijoista ovat erikoistuneet tietylle kohdemarkkinalle. PackageMedia panostaa sen sijaan laajoille markkinoille ja kehittää uusia digitaalisia tuoteratkaisuja sekä palveluita, mm. hyödyntämällä täysin uutta analyysityökalua nimeltä PackageMedia digital services.

Koneiden myynti ja asennus on hoidettu HP:n pohjoismaisen partnerin, Visutechin toimesta. Yhtiö on myös aiemmin toimittanut koneita Suomeen.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB