Neljä trendiä muovaa pakkausalaa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2019-04-23
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Markkinatutkimusyritys Mintel on tunnistanut neljä trendiä, jotka vaikuttavat eniten pakkausalaan tänä vuonna. Trendit voidaan tiivistää sanoihin verkottuminen, kierrätys, verkkokauppa ja muovittomuus.

Brittiläinen Mintel julkaisee joka vuosi tämän trendiraportin. Uusi ”Global Packaging Trends 2019” -raportti pelkistää alan keskeiset trendit neljään. Ensimmäinen niistä on verkottuminen. Kysymys on älypakkausten yleistymisestä siten että brändit haluavat liittää pakkauksiin vuorovaikutuselementtejä erilaisten tekniikoiden avulla. Niitä ovat esimerkiksi QR, NFC, RFID, Bluetooth ja AR. Niiden avulla kuluttajalle voidaan tarjota tietoa ja elämyksiä verkon kautta ja toisaalta kerätä tietoa pakkauksen käytöstä.

Toinen trendi on kestävän kehityksen nouseminen aivan kärkeen monien brändien toiminnassa. Kuluttajille halutaan tarjota kierrätettäviä pakkauksia ja kierrätysmateriaalien käyttöä halutaan lisätä pakkauksissa. Kuluttajat ovat Mintelin mukaan erityisen kiinnostuneita ruokapakkausten ympäristöystävällisyydestä.

Verkkokaupan nopea kasvu on Mintelin mukaan ehkä eniten pakkausalaan vaikuttava trendi. Se vaikuttaa sekä pakkausten suunnitteluun että uuden tekniikan käyttöön tarjontaketjussa.

Neljäs vahva trendi on muovin käytön vähentäminen erityisesti kertakäyttöpakkauksissa. Kuluttajat kokevat muoviroskan polttavaksi ongelmaksi ja ongelmaa ratkoville pakkauksille on kysyntää.

Mintelin raportin voi ladata tältä sivulta: www.mintel.com/global-packaging-trends

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja. He ovat valmiita käyttämään niiden ostamiseen enemmän rahaa, kulkemaan pidemmän matkan niitä hankkiessaan ja näkemään muutenkin ylimääräistä vaivaa varmistaakseen, että heidän ostoksensa sisältävät ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli

Läpinäkyvä eristepakkaus on ympäristöystävällisempi kuin värikäs

Rockwool vaihtoi punavalkoiset eristepakkauksensa läpinäkyviin. Se säästi väriaineita ja lisäsi kierrätettävyyttä.
Rockwool ennen ja jälkeen

Landa Printingiltä jättiyllätys Drupan tiedotustilaisuudessa

Yllättävien myyntilukujen ja kahden uuden painokoneen esittelyn myötä Landa nousi yhdeksi suurimmista yllättäjistä Pre-Drupan tiedotustilaisuudessa Düsseldorfissa maaliskuun lopussa. Packnews oli paikalla.
Landa_01x