Neljä trendiä muovaa pakkausalaa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-23
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Markkinatutkimusyritys Mintel on tunnistanut neljä trendiä, jotka vaikuttavat eniten pakkausalaan tänä vuonna. Trendit voidaan tiivistää sanoihin verkottuminen, kierrätys, verkkokauppa ja muovittomuus.

Brittiläinen Mintel julkaisee joka vuosi tämän trendiraportin. Uusi ”Global Packaging Trends 2019” -raportti pelkistää alan keskeiset trendit neljään. Ensimmäinen niistä on verkottuminen. Kysymys on älypakkausten yleistymisestä siten että brändit haluavat liittää pakkauksiin vuorovaikutuselementtejä erilaisten tekniikoiden avulla. Niitä ovat esimerkiksi QR, NFC, RFID, Bluetooth ja AR. Niiden avulla kuluttajalle voidaan tarjota tietoa ja elämyksiä verkon kautta ja toisaalta kerätä tietoa pakkauksen käytöstä.

Toinen trendi on kestävän kehityksen nouseminen aivan kärkeen monien brändien toiminnassa. Kuluttajille halutaan tarjota kierrätettäviä pakkauksia ja kierrätysmateriaalien käyttöä halutaan lisätä pakkauksissa. Kuluttajat ovat Mintelin mukaan erityisen kiinnostuneita ruokapakkausten ympäristöystävällisyydestä.

Verkkokaupan nopea kasvu on Mintelin mukaan ehkä eniten pakkausalaan vaikuttava trendi. Se vaikuttaa sekä pakkausten suunnitteluun että uuden tekniikan käyttöön tarjontaketjussa.

Neljäs vahva trendi on muovin käytön vähentäminen erityisesti kertakäyttöpakkauksissa. Kuluttajat kokevat muoviroskan polttavaksi ongelmaksi ja ongelmaa ratkoville pakkauksille on kysyntää.

Mintelin raportin voi ladata tältä sivulta: www.mintel.com/global-packaging-trends

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak