DS Smith tutkii, miten merilevää voitaisiin kysynnän kasvaessa käyttää pakkauksissa käytettävän paperin raaka-aineena puukuidun sijasta. DS Smith olisi alansa ensimmäinen, joka käyttäisi merilevää pakkausvalmistuksessaan.
Alustavien selvitysten myötä DS Smith tutkii merilevän mahdollisuutta toimia myös korvaamassa nyt usein käytettyä muovipohjaista barrieeripäällystettä, jota käytetään erityisesti elintarvikkeiden pakkauksissa. DS Smith käy keskusteluita bioteknologia-alan yritysten kanssa merileväkuidun käyttämisestä esimerkiksi kartongissa, paperikääreissä ja aaltopahvisissa pakkauksissa.
– Alan johtavana toimijana tekemämme tutkimustyö vaihtoehtoisten raaka-aineiden ja kuitulähteiden löytämiseksi tarkoittaa mahdollisuutta toimia todellisena muutoksentekijänä. Tästä hyötyvät sekä asiakkaamme että kuluttajat, jotka haluavat tuotteiden olevan helposti kierrätettäviä ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia. Merilevä on yksi monista vaihtoehtoisista luonnonmateriaaleista, mitä tarkastelemme, ja vaikka useimmat ihmiset yhdistävät sen uimarantoihin tai sushiin, se voi tarjota mielenkiintoisia mahdollisuuksia luoda uuden sukupolven paperi- ja pakkausratkaisuja, sanoo Thomas Ferge, Paper and Board Development Director, DS Smith.
Merilevän käyttöä tutkiva projekti on osa DS Smithin kiertotalouden edistämiseksi tekemää 100 miljoonan Englannin punnan arvoista tutkimus- ja tuotekehitysinnovaatiotyötä. Hankkeessa tutkitaan myös muita innovatiivisia luonnonkuituja, kuten olkia, hamppua, norsunheinää ja puuvilla, sekä epätavanomaisia kuitulähteitä kuten päivänkakkaramainen kuppikasvi, kaakaokuoret tai sokeriruo´osta käsittelyn jälkeen jäljelle jäävä Bagasse-kuitu.