Materiaalisäästöjä käytettävyydestä tinkimättä

JULKAISTU: 5. toukokuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Pakkauskehityksessä tehtävät ratkaisut ovat yksi osa Atrian energia- ja resurssitehokkaan tuotannon tavoittelua. Samalla kun Atria vähentää muovia pakkauksissaan, yhtiö pitää kiinni käytettävyydestä ja varmistaa tuoteturvallisuutta. Tavoitteena on, että tällä vuosikymmenellä kaikki pakkausmateriaalit olisivat kierrätettäviä.

– Ekologisten pakkausten suunnittelu on todella iso tekijä pakkauskehitysprosessissa ja ohjaa koko ajan valintojamme sekä vaikuttaa uusiin ratkaisuihin. Sillä on vaikutusta siihen, mitä materiaaleja käytetään ja kuinka paljon käytetään. Kestävät pakkausratkaisut sisältyvät Atrian pakkausstrategiaan, kertoo Atrian pakkauskehityspäällikkö Jarmo Marttala.

Kuluttajat vaativat yhä voimakkaammin ympäristöystävällisyyttä ostamiltaan päivittäistavaratuotteilta aina pakkausratkaisuista lähtien, kertoo Atrian tuotekehitysjohtaja Aaro Mäkimattila.
– Kuluttajat ovat hyvin tiedostavia ympäristöystävällisten ratkaisujen suhteen ja tunnistavat ne kyllä nopeasti. Se on meille kaikille hyvä asia, Mäkimattila toteaa.

Vuonna 2021 Atria vähensi 45 000 kiloa muovia pakkauksissaan. Suomessa kaikissa tuoteryhmissä tutkitaan pakkausmateriaalin keventämistä tai ohentamista edelleen.
– Jos kaikki menee nappiin, tänä vuonna muovin vähentämistä tehdään yhteensä 109 000 kiloa, Jarmo Marttala sanoo. – Tällä hetkellä meillä on meneillään kanatuotteiden pakkausten ohentaminen. Loppuvuoteen mennessä tällä vähennetään arviolta yhteensä 54 000 kiloa muovia.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood