Marvaco aikoo laajentua Keski-Eurooppaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-06-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Marvaco on Pohjoismaiden suurin fleksolaattojen valmistaja ja johtava pakkausaineistojen tuotantoyhtiö. Yritys aikoo seuraavaksi laajentaa toimintaansa Keski-Eurooppaan, sanoo hallituksen puheenjohtaja Kai Lankinen. Hänen mukaansa isot kansainväliset brändit haluavat kansainvälisesti toimivia kumppaneita.

Lankinen kertoi yrityksen suunnitelmista Print&Media-lehden artikkelissa, joka on julkaistu lehden numerossa 4/2019. Lankisen tavoitteena on löytää Marvacolle kasvua ensisijaisesti Saksasta, Tsekistä ja Puolasta.

Lankisen mukaan isot kansainväliset brändit keskittävät hankintojaan yhä enemmän globaaleille kumppaneille, joilla on paikallista toimintaa. Marvacon on kasvettava asiakkaidensa mukana ja mentävä maailmalle.

Marvacon toimitusjohtaja Antti Mikkilä painottaa, että Pohjoismaissa yrityksen toimintaa on yhtenäistettävä, jotta liiketoimintaa voi kasvattaa turvallisesti uusille markkina-alueille Euroopassa.

Marvacon asiakkaita ovat muun muassa joustopakkaus-, aaltopahvi-, kotelo- ja etikettipainot sekä brändin omistajat.

Yrityksellä on korkeita tavoitteita myös laadussa, jota todennetaan sertifioinnilla. Marvacon fleksolevyjen valmistusyksikkö Ruotsissa Sunnessa on juuri päättänyt onnistuneesti Flint Groupin FlexoExpert-sertifiointiohjelman tuloksenaan maailmanlaajuinen huippupisteytys. Muut Marvacon toimipaikat seuraavat sertifiointiprosessissa. Marvacon kolme tuotantopaikkaa Pohjoismaissa ovat parhaillaan läpikäymässä standardointiohjelman ja odottavat FlexoExpert-sertifiointia tämän vuoden aikana.

Case-juttu Marvacosta löytyy painetusta Print&Media-lehdestä, joka on saatavilla myös näköislehtenä Lehtiluukusta.

Jatka lukemista

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB