Leipomoalan liikevaihto kääntynyt kasvuun

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-12-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Leipomoiden liikevaihto on kääntynyt kasvuun, ja alan yritykset arvioivat suhdanteiden paranevan edelleen 2018. Kasvua haetaan tuotelanseerauksista ja viennistä.

Leipomoteollisuuden liikevaihto on kokonaisuutena kääntynyt kasvuun ja koko elintarvikealan suhdannenäkymät ovat selvästi positiiviset. Leipomoteollisuuden liikevaihto vuonna 2016 oli 1 084 miljoonaa euroa, jossa kasvua edelliseen vuoteen oli 3 prosenttia. Lisäksi yli puolet leipomoyrityksistä arvioi suhdanteiden paranevan tulevan vuoden aikana ja 39 % niiden säilyvän ennallaan.

Tiedot selviävät 13.12.2017 elintarvikealan vuosiseminaarissa julkaistusta leipomoalan toimialaraportista ja elintarvikealan pk-toimialabarometrista. Tilaisuudessa julkaistiin myös Luonnonvarakeskuksen ja Eviran yhteistyönä toteutettu ruokafaktasivusto sekä lähiruoka-alan kilpailutoiminnasta kertova raportti. Elintarvikealan elinvoimaisuus, erilaiset myyntikanavat, kansainvälistyminen, kiertotalous ja kilpailutoiminta olivat keskiössä tämän vuoden seminaarissa.

”Leipomotuotteissa näkyvät hyvin ajan ilmiöt, ja yritykset hakevat aktiivisesti kasvua tuotelanseerauksista. Niillä pyritään vastaamaan kuluttajien muuttuviin mieltymyksiin ja ajan trendeihin. Tällä hetkellä vahvoja trendejä ovat terveellisyys ja hyvinvointi sekä kotimaisuuden ja välipalojen suosiminen”, kertoo toimialaraportin koonnut toimialapäällikkö Leena Hyrylä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Suomessa tuotetaan monilla mittareilla maailman puhtainta ruokaa. Kansainvälisille markkinoille tähtäävät yritykset tarvitsevat tuekseen tieteellistä tilastotietoa suomalaisten elintarvikkeiden vahvuuksista. Uusi ruokafaktasivusto tarjoaa tietoa kotimaiselle ja kansainväliselle kohderyhmälle suomalaisista raaka-aineista ja tuotantotavoista. näyttää, kuinka suomalainen ruoka näyttäytyy kansainvälisessä vertailussa esimerkiksi antibiootti- ja torjunta-ainejäämien tai salmonellan esiintymisen suhteen.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept