Munax Oy on saanut Laitilan Kanatarhan Munavoille Euroopan laajuisen patentin. Se helpottaa tuotteen myyntiä vientimarkkinoillakin.
Munax Oy on tiedotteen mukaan Suomen ainoa kananmunatalo, joka on tuotekehittänyt ja jalostanut kananmunaa näin pitkälle ja toimittaa tuotteitaan niin kotimaan kuin ulkomaan markkinoille.
”Patentin myöntäminen Munaxille on merkityksellinen asia. Vain harva suomalainen elintarviketalo on saanut patentin. Sen myöntäminen edistää myös vientimarkkinoita, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.
Laitilan Kanatarhan Munavoi on myynnissä S- ja K-ryhmän ruokakaupoissa. Heti valmis Laitilan Kanatarhan Munavoi sisältää suomalaisia raaka-aineita; kananmunaa ja laktoositonta voita. Tuote on täysin säilöntäaineeton. Munavoi valmistetaan aidosta laktoosittomasta voista ja valmistusmenetelmän ansiosta tuote on heti levitettävä ja hyvänmakuinen.
Leipätiedotuksen mukaan Suomessa syödään 430 miljoonaa leipomossa valmistettua karjalanpiirakkaa vuodessa. Munavoita käytetään erityisesti karjalanpiirakan kanssa, mutta se sopii myös hyvin saaristolaisleivän ja lohen kanssa nautittavaksi. Munavoita syödään myös Virossa.