Kypäräpakkaus palkittiin fleksopainokilpailussa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-10-24
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen pakkausosaaminen on palkittu kansainvälisellä ja arvostetulla Flexo Tech International Print & Innovations Awards palkinnolla. Palkittu painotyö on Stora Enson ja Flexolahden yhdessä toteuttama Kemppi Gamma GTH3 – raitisilmahitsauskypärän pakkaus.

Vaativa painatus osallistui Corrugated post-print (E and F flute) -sarjaan. Voiton arvoa nostaa kilpailun korkean tason lisäksi se, että kyseessä on ainoa voitto Pohjoismaihin tämän vuoden kilpailussa.

Tuomaristo kiitteli erinomaista kohdistustarkkuutta poikkeuksellisen isokokoisessa työssä, repron korkeata laatua sekä painatuksen värinhallintaa kaikilla osa-alueilla.

”Työ on näyttävyydestään huolimatta toteutettu nelivärisarjalla ilman PMS-värejä, hyödyntäen Flexolahden Flat Top Dot -teknologiaa ja uusimpia HD-rastereita. Tehosteena käytettiin Stora Enson haptista erikoislakkaa. Painotyössä on paljon tummaa kompaktipintaa, mutta vastapainona vaaleaa pintaa häiveineen. Tämä vaatii teknisessä mielessä pienen rasteripisteen hallintaa, mutta myös hyvää värinsiirtoa, jotta tummat alueet eivät jää reikäisiksi. Pienehköt negatekstit taas asettavat painajan ammattitaidon, sekä laattaprosessin tarkkuudelle omat vaatimuksensa”, kertoo reprotyön tehnyt Juha Vilen Flexolahdelta.

Flexolahti on osallistunut kilpailuun kaiken kaikkiaan kuudella työllä, ja viisi kertaa se on voittanut sarjansa ensimmäisen palkinnon.

”Korkea laatu on tulos pitkäjänteisestä kehitystyöstä, jota ajaa eteenpäin halu auttaa asiakkaita tekemään maailman parhaita pakkauksia”, sanoo Flexolahden toimitusjohtaja Kai Tornikoski.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept