Kosmetiikkasovellus sai EU:n innovaatiotukea

JULKAISTU: 24. lokakuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Helsinkiläinen CosmEthics Oy sai EU:lta 50 000 euron avustuksen tuotekehitykseen. Yritys kehittää kosmetiikkasovellusta, joka tunnistaa pakkauksen viivakoodin avulla tuotteen mahdolliset haitalliset ainesosat.

Suomesta sai 4 yritystä avustusta Horisontti 2020 -puiteohjelman pk-yritysosiosta. Ensimmäisen vaiheen rahoituksessa kukin valittu hanke saa 50 000 euron avustuksen uusien innovatiivisten tuotteiden toteutettavuustutkimuksiin ja markkinaselvityksiin.

CosmEthics kehittää kuluttajasovellusta, jonka avulla voi helpommin tunnistaa mahdollisesti haitallisia ainesosia sisältävät kosmetiikkatuotteet. Sovelluksen avulla on myös helpompi löytää vaihtoehtoisia tuotteita eri kriteerein (esim. allergiat, vegaanius, muovien välttäminen).

Mobiililaitteella toimiva sovellus auttaa tunnistamaan kosmetiikan ainesosia ja avaa ainesosaluettelon selkokielelle. Käyttäjä määrittelee ne ainesosat, joita haluaa välttää. Älypuhelimessa toimiva sovellus skannaa tuotteen viivakoodin ja hälyttää, mikäli mukana on ei-toivottuja raaka-aineita.

Yritys on kerännyt tietokannan jo 55 000 kosmetiikkatuotteesta. Tietokannassa ovat tuotteen INCI-tiedot, kuva, viivakoodi ja tuotetietoja. Tietoja kerätään valmistajilta, kaupalta ja maahantuojilta.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi