Porvoon kaupungin keskuskeittiö on päätynyt testien ja laskelmien jälkeen käyttämään ruokien valmistuksessa DeLight-kartonkivuokia muovi- ja teräsvuokien sijasta. Kartonkivuoka oli selvästi edullisin vaihtoehto ja ajoi saman asian kuin muut vaihtoehdot.
Porvoon kaupungin koulujen ja päiväkotien ateriat tuotetaan nyt kylmävalmistusmenetelmällä keskitetysti keskuskeittiössä. Sieltä ne toimitetaan kypsennettäväksi palvelukeittiöille. Uusi ruokapalvelumalli korvasi aikaisemman mallin, jossa ruoka toimitettiin palvelukeittiöihin kuumana.
Porvoo tutki eri astiaratkaisuiden ympäristö- ja kustannusvaikutuksia VTT:n kanssa. Tuloksista kerrotaan Elintarvike ja Terveys -lehden numerossa 1/2019.
Tutkimuksessa vertailtiin kolmea pakkausvaihtoehtoa, jotka olivat pestävä GN-mitoitettu teräsvuoka, kertakäyttöinen PET-päällysteinen kartonkivuoka ja kertakäyttöinen PET-muovivuoka. Niistä kartonkivuoka oli selvästi edullisin vaihtoehto kaikki kustannukset huomioon ottaen. Sen kustannukset olivat vain noin 51 % teräsvuokavaihtoehtoon verrattuna.
Porvoo on valinnut ruokahuoltoon PET-päällysteisen kartonkivuoan, joka on osoittautunut käytännössä hyväksi ja tilaa säästäväksi. GN-mitoitetut vuoat toimittaa DeLight Packaging Oy, joka valmistaa vuokia Imatralla. Vuoka voidaan kierrättää kartonkikierrätyksessä.