Kahvikapseleihin lisää tuotevaihtoehtoja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-10-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Kertakäyttöisten kahvikapselien kierrätykseen tulee uusia vaihtoehtoja. Nyt on saatavilla myös biomateriaalista tehty kapseli, jonka voi kompostoida myös kotonaan.

Uuden täysin biohajoavan kahvikapselin on kehittänyt pakkausten valmistaja ALPLA ja sen ensimmäinen käyttäjä on itävaltalainen Amann Kaffee -yritys.

ALPLA on kehittänyt uuden kahvikapselin yhteistyössä materiaalin valmistaja Golden Compoundin kanssa. Materiaali on bioperäistä, ja siinä on kuituna jauhettuja auringonkukan siementen kuoria. Valmistajan mukaan kapseli ja sen sulkeva kalvo hajoavat täysin puutarhakompostissa enintään kuudessa kuukaudessa. Siementen kuoret ovat elintarviketuotannon sivuvirtaa, eikä niiden käyttö kilpaile elintarviketuotannon kanssa.

Uusi tuote vähentää valmistajan mukaan fossiilisen muovin käyttöä ja hiilidioksidipäästöjä. Sen barrieeriominaisuudet vastaavat muovisten kapselien ominaisuuksia.

Kapselimarkkinat kasvavat nopeasti

Alhström-Munksjö on tuonut markkinoille palkitun kahvikapselin, jonka voi panna biojätekeräykseen. Tuote hajoaa teollisissa kompostoreissa jopa viidessä viikossa. Kompostoituvien kapseleiden raaka-aineet ovat maissitärkkelys ja luonnon kuidut.

Ruotsalainen kahviyritys Löfberg on lanseerannut biomuovista tehdyt kahvikapselit, jotka voi panna biojätekeräykseen. Kompostoituvien kapseleiden raaka-aineet ovat sokeriruoko ja sokerijuurikas.

Kahvikapseleiden markkinat ovat kasvaneet nopeasti Euroopassa, ja niiden osuus kahvimarkkinoista on Löfbergin mukaan noin 30 %. Nyt kahvikapselit valmistetaan valtaosin uusiutumattomista raaka-aineista kuten muovista ja alumiinista.

Suomessa Pauligin muovista tehdyt Cupsolo-kapselit eivät sisällä lainkaan alumiinia. Ne voidaan tyhjänä lajitella muovijätteeseen.

 
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak