JYSK korvaa lakanapakkaukset vyötteillä

JULKAISTU: 8. helmikuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


JYSK vaihtaa pussilakanoiden ja lakanoiden muovipakkaukset FSC–sertifioidusta paperista valmistettuihin vyötteisiin. Uusi pakkaustapa vähentää huonekaluketjun vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 475 tonnia.

Kestävä kehitys on tärkeä osa JYSKin strategiaa. JYSK pyrkii tekemään tuotteiden pakkauksista helposti kierrätettäviä, uusiutuvia ja kestävän kehityksen mukaisia. Huonekaluketjun seuraava aloite on vaihtaa pussilakanoiden ja lakanoiden muovipakkaukset paperivyötteisiin.

Ensimmäiset uusissa pakkauksissa olevat tuotteet ovat jo saapuneet myymälöihin. Vanhat pakkaukset myydään loppuun uusien pakkausten rinnalla.

Uusi pakkaustapa vähentää vuotuista muovin käyttöä maailmanlaajuisesti 27 miljoonaa muovipakkausta, mikä vastaa 475 tonnia muovia. Uusi vyötepakkaus on FSC-sertifioitua materiaalia.

– 27 miljoonan muovikääreen poistaminen vuodessa on mahtavaa. Se vähentää hiilijalanjälkeämme ja antaa asiakkaillemme pakkauksen, joka on helppo kierrättää kotona. Jos rypistät poistamamme 27 miljoonaa muovipakkausta ja kokoat ne keskikokoisen, noin 1200 neliömetrin JYSK-myymälän lattialle, pussit täyttävät myymälän yli pään korkeudelta, kertoo JYSKin Sustainability Manager Sam Harrington.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi