Järvikylän yrtit muovittomiin pakkauksiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-03-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Järvikylä lopettaa tänä keväänä muovin käytön ruukkujen raaka-aineena kaikissa salaateissa ja yrteissään. Koko pakkaus on tarkoitus saada muovittomaksi vuoden loppuun mennessä.

Tuoreyrttejä ja salaatteja tuottavassa Famifarmissa on takana kahden vuoden tiivis tutkimus- ja testijakso, jonka tuloksena kaikissa Järvikylä-tuotteissa siirrytään muovisista ruukuista biohajoaviin ruukkuihin. Jatkossa Järvikylän yrtistä tai salaatista jääneen turvepaakun voi heittää biojäteastiaan ruukkuineen päivineen. Maatuvaan ruukkuun siirtyminen vähentää muovia Järvikylän tuotteissa yli 70 000 kg vuodessa.

Uudet ruukut ja kuljetusalustat ovat sataprosenttisesti biohajoavia ja GMO-vapaita. Ruukun kanssa samaan aikaan uudistuu myös Järvikylän tuotteiden ilme ja logo.

”Elintarvikepakkausten kierrättäminen saattaa hämmentää kuluttajaa, kun erilaisia materiaaleja on niin paljon. Uudessa pakkauksessamme opastamme selkeästi kierrättämisen: ruukku biojätteeseen ja pussi toistaiseksi vielä muovinkierrätykseen”, kertoo markkinointipäällikkö Caroline Grotenfelt-Fyhr Famifarmista.

Jatkossa tuoreet ja laadukkaat yrtit tunnistaa vaaleasta pussista sekä Järvikylän logosta, jossa on kuvattuna tuotteiden kotipaikka, Savossa sijaitseva Järvikylän kartano.

Famifarmin tavoitteena on siirtyä kokonaan muovittomiin pakkauksiin vielä kuluvan vuoden aikana. Kevään ruukku-uudistus on ensimmäinen vaihe, ja myöhemmin keväällä ruukkujen kuljetuslaatikoissa olevat alustat vaihdetaan ympäristöystävällisiksi. Loppuvuodesta myös tuotteiden pussi vaihdetaan muovittomaksi.

Uudet pussit tullaan valmistamaan Welmu Internationalin kehittämästä Woodly-materiaalista, jonka pääraaka-aine on havusellu. Järvikylä ottaa uuden materiaalin käyttöön pakkauksissaan ensimmäisenä tuoretuoteyrityksenä.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept