IKEA ja Neste kehittävät biomuovituotteita

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-06-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


IKEA ja Neste kehittävät yhdessä uusia kierrätettäviä ja uusiutuvia materiaaleja, jotka korvaavat fossiilisia raaka-aineita muovituotteissa.

Yhtiöiden kaupallisen tason pilotti alkaa syksyllä 2018. Siinä on tiedotteen mukaan kyse ensimmäisestä laajamittaisesta bioperäisestä polypropeenin tuotannosta maailmassa. Tuotanto perustuu Nesteen sataprosenttisesti kierrätettäviin materiaaleihin, joiden valmistuksessa käytetään mm. kestävästi tuotettua kasviöljyä ja käytettyä ruokaöljyä. Materiaaleja käytetään mm. IKEAn muovisten säilytyslaatikkojen valmistamiseen siten, että materiaalista on 20 % uusiutuvaa.

”Tämä uusi materiaali on merkittävä askel kohti fossiilivapaata tulevaisuutta. Kukaan ei ole aiemmin pystynyt tuottamaan PP-muovia fossiilivapaasta raaka-aineesta muuta kuin laboratoriomittakaavassa. Nyt olemme Nesteen kanssa varmistaneet, että se on mahdollista laajassa mittakaavassa”, sanoo Erik Ljungblad, Ruotsin IKEAn muovituotteiden päällikkö.

IKEAn uuden ympäristöstrategian tavoitteena on vähentää kauppajätin ympäristövaikutuksia ja hiilijalanjälkeä eri toimenpiteillä. Kaikkien vaikutusten pitäisi näkyä vuoteen 2030 mennessä. Yritys käyttää tuotteissaan vuoden 2020 jälkeen vain kierrätettävästä materiaalista tehtyä muovia.

Strategiaan kuuluu päätös lopettaa fossiilisista raaka-aineista tehtyjen kertakäyttöisten muovituotteiden valmistaminen ja myyminen vuoteen 2020 mennessä.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB