Fredman Group Oy on kehittänyt yhteistyössä Finnairin kanssa lentoruokailuun soveltuvat tarjoiluastiat. Osittain jo käytössä olevat pohjoismaisesta puukuidusta valmistetut kartonkivuoat otetaan laajasti yhtiön turistiluokassa käyttöön keväällä. Samassa yhteydessä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnair esittelee uuden menun. Uudistuksen myötä Finnair vähentää 39 tonnia kertakäyttöistä muovia. Uudet tarjoiluastiat toimitetaan Fredmanin Raumalla sijaitsevalta tehtaalta.
Finnairin vastuullisuusstrategiassa yhtenä tavoitteena on ollut vähentää kertakäyttöisen muovin käyttöä puolella vuoden 2022 loppuun mennessä.
– Uusien pakkausten myötä saavutimme tavoitteemme etuajassa, viime vuoden alkusyksystä. Asiakkaamme ovat ympäristötietoisia ja he kiinnittävät huomiota matkustamossa syntyvään jätteeseen, sanoo Finnair Kitchenin toiminnoista vastaava johtaja Marika Nieminen.
Kotitalouksissa keittiötuotteistaan, kuten leivinpaperista ja suodatinpusseista, tunnetun Fredmanin vastuullisuusvision mukaan vuoteen 2030 mennessä yhtiön kaikki tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista materiaaleista.
– Tuotekehityksessä tärkeintä oli huolehtia, että lämmitettävät kartonkiset vuoat täyttävät lentokoneympäristön korkeat turvallisuuskriteerit. Koska ruoka on tärkeä tekijä lentämisen asiakaskokemusta, tarjoiluastioiden tulee myös säilyttää parhaat maut, sanoo Fredmanin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.