Finnairin ruuat kartonkirasioihin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2023-01-18
PÄIVITETTY: 2023-03-01


Fredman Group Oy on kehittänyt yhteistyössä Finnairin kanssa lentoruokailuun soveltuvat tarjoiluastiat. Osittain jo käytössä olevat pohjoismaisesta puukuidusta valmistetut kartonkivuoat otetaan laajasti yhtiön turistiluokassa käyttöön keväällä. Samassa yhteydessä 100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Finnair esittelee uuden menun. Uudistuksen myötä Finnair vähentää 39 tonnia kertakäyttöistä muovia. Uudet tarjoiluastiat toimitetaan Fredmanin Raumalla sijaitsevalta tehtaalta.

Finnairin vastuullisuusstrategiassa yhtenä tavoitteena on ollut vähentää kertakäyttöisen muovin käyttöä puolella vuoden 2022 loppuun mennessä.

– Uusien pakkausten myötä saavutimme tavoitteemme etuajassa, viime vuoden alkusyksystä. Asiakkaamme ovat ympäristötietoisia ja he kiinnittävät huomiota matkustamossa syntyvään jätteeseen, sanoo Finnair Kitchenin toiminnoista vastaava johtaja Marika Nieminen.

Kotitalouksissa keittiötuotteistaan, kuten leivinpaperista ja suodatinpusseista, tunnetun Fredmanin vastuullisuusvision mukaan vuoteen 2030 mennessä yhtiön kaikki tuotteet ovat kierrätettäviä ja valmistettu uusiutuvista materiaaleista.

– Tuotekehityksessä tärkeintä oli huolehtia, että lämmitettävät kartonkiset vuoat täyttävät lentokoneympäristön korkeat turvallisuuskriteerit. Koska ruoka on tärkeä tekijä lentämisen asiakaskokemusta, tarjoiluastioiden tulee myös säilyttää parhaat maut, sanoo Fredmanin toimitusjohtaja Per-Henrik Hagberg.

 

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox