Ennätysmäärä maatalousmuovia talteen

JULKAISTU: 2020-11-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Tämän vuoden Reilu Teossa kerättiin 779 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä, mikä on yli 100 000 kiloa enemmän kuin edellisenä vuonna. Se on myös Reilu Teko -keräyshistorian suurin määrä. Kaikki suomalaisilta maatiloilta kerätty muovi menee jatkokäsittelyn kautta uusiokäyttöön. 4H-järjestöjen ja Yara Suomen koordinoimassa keräyksessä työllistyy vuosittain iso määrä nuoria.

4H-yhdistykset ja niiden palkkaamat nuoret keräsivät  779 000 kiloa muovisia lannoite- ja siemensäkkejä jatkokäsittelyä varten. Keräysmuovista valmistetaan Lassila & Tikanojan laitoksella esimerkiksi vannenauhaa saha- ja rakennusteollisuuteen.

– Saimme säkkikeräyksen historian suurimman määrän kerättyä. Keskustelu luontoon joutuneen muovin ympäristöhaitoista on osaltaan varmasti kasvattanut halua osallistua keräykseen. Haluan kiittää viljelijöitä, 4H-järjestöjä ja yhteistyökumppaneita keräyksen onnistumisesta, Yara Suomen kaupallinen johtaja Timo Räsänen sanoo.

Nuoret työllistyvät ja tekevät konkreettisia ympäristötekoja

–  Reilu Teko -säkkikeräys on ollut kiertotalouden todellinen edelläkävijä. Muovia on kerätty vuosikymmenten varrella lähes 40 miljoona kiloa. Tämän vuoden kaikkien aikojen suurimmasta kilomäärästä olen ylpeä ja se luo uskoa, että tämä tärkeä ympäristötyö tulee varmasti jatkumaan tulevinakin vuosina, kommentoi kampanjan julkistustilaisuudessa maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, joka on Reilu Teon pitkäaikainen  suojelija.

Keräys tuotti 160 485 € euroa, joka käytetään keräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja 4H-nuorisotyön tukemiseen. Reilu Teon kautta työllistyi 141 nuorta.

– Säkkien kierrättäminen on hyvä ja ilmainen tapa maanviljelijöille osallistua ympäristötalkoisiin, tukea paikallisen 4H-yhdistyksen toimintaa ja työllistää nuoria. Haluamme 4H:ssa tarjota nuorille työllistymismahdollisuuksia heidän omilla asuinpaikkakunnillaan. Reilu Teko -keräys on myös erinomainen tapa lisätä nuorten ymmärrystä kiertotaloudesta, sanoo Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

Säkkikeräyksessä ovat mukana Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, paikalliset 4H-yhdistykset ja Yara Suomi Oy. Keräykseen osallistuvat myös Hankkija Oy, Lantmännen Agro Oy, Tilasiemen Oy, Lassila & Tikanoja ja Maaseudun Tulevaisuus.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)