Empack kurkistaa pakkausten tulevaisuuteen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-09
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Pakkausten ja brändien ammattitapahtuma Empack Helsinki alkaa keskiviikkona 11.10. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa pakkaamisen, kaupan ja markkinoinnin ammattilaiset saman katon alle.

Kahden tapahtumapäivän 11.-12.10. erityisenä teemana on pakkausten tulevaisuus. Onko tulevaisuuden pakkauksen menestystekijä ekologisuus, älykkyys vai uudenlainen ulkonäkö? Ajankohtaisia teemoja ovat mm. älypakkaaminen, pakkausalan uudet teknologia- ja materiaali-innovaatiot, pakkaus mediana sekä pakkauksen ekologisuus ja vastuullisuus. Pakkaus voi olla esimerkiksi energian ja luonnonvarojen säästäjä, ruokahävikin vähentäjä ja tärkeä digitaalisen markkinoinnin väline.

N2:n Alex Nieminen tuo puheenvuorossaan esiin pakkaukset brändin rakentamisen ydintekijöinä. Samuli Manninen Magic Add Oy:sta kertoo, miten IOT vaikuttaa pakkausalan ekosysteemiin ja Lumenen Kristina Enqvist kertoo miten bränditarina voi näkyä pakkauksessa. Amerikkalaisen pitkän linjan futuristin John B. Mahaffien johdolla katsotaan, miltä pakkaukset näyttävät vuonna 2027.

Edellä mainittuja ja monia muita asiantuntijoita kuullaan kahdella seminaarilavalla. Oleellinen osa tapahtumaa on näyttely, jossa 60 yritystä esittelee ratkaisujaan.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Suomen Pakkausyhdistys ry, MARK Suomen Markkinointiliitto ry, Print & Media -lehti, Julkaisija-lehti ja Packnews.fi.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox