Empack kurkistaa pakkausten tulevaisuuteen

JULKAISTU: 9. lokakuun 2017
PÄIVITETTY: 16. helmikuun


Pakkausten ja brändien ammattitapahtuma Empack Helsinki alkaa keskiviikkona 11.10. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma kokoaa pakkaamisen, kaupan ja markkinoinnin ammattilaiset saman katon alle.

Kahden tapahtumapäivän 11.-12.10. erityisenä teemana on pakkausten tulevaisuus. Onko tulevaisuuden pakkauksen menestystekijä ekologisuus, älykkyys vai uudenlainen ulkonäkö? Ajankohtaisia teemoja ovat mm. älypakkaaminen, pakkausalan uudet teknologia- ja materiaali-innovaatiot, pakkaus mediana sekä pakkauksen ekologisuus ja vastuullisuus. Pakkaus voi olla esimerkiksi energian ja luonnonvarojen säästäjä, ruokahävikin vähentäjä ja tärkeä digitaalisen markkinoinnin väline.

N2:n Alex Nieminen tuo puheenvuorossaan esiin pakkaukset brändin rakentamisen ydintekijöinä. Samuli Manninen Magic Add Oy:sta kertoo, miten IOT vaikuttaa pakkausalan ekosysteemiin ja Lumenen Kristina Enqvist kertoo miten bränditarina voi näkyä pakkauksessa. Amerikkalaisen pitkän linjan futuristin John B. Mahaffien johdolla katsotaan, miltä pakkaukset näyttävät vuonna 2027.

Edellä mainittuja ja monia muita asiantuntijoita kuullaan kahdella seminaarilavalla. Oleellinen osa tapahtumaa on näyttely, jossa 60 yritystä esittelee ratkaisujaan.

Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Suomen Pakkausyhdistys ry, MARK Suomen Markkinointiliitto ry, Print & Media -lehti, Julkaisija-lehti ja Packnews.fi.

 

 

 

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi