Elecster tehosti painatusta EGP-tekniikalla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-11-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Maitokalvopakkausten toimittaja Elecster on nostanut painatuksensa tehokkuutta yli 30 prosenttia EGP-painatusteknologian käyttöönotolla.

Elecster on hyödyntänyt EGP:tä (Expanded Gamut Printing) pakkauspainatuksissaan vuodesta 2015. Yhteistyössä Marvacon kanssa implementoidun EGP-prosessin avulla painatuksen tehokkuus on noussut tänä aikana yli 30 prosenttia, painovärien kulutus vähentynyt kolmasosalla ja liuottimien käyttö on puolittunut, kertoo Elecsterin tuotantojohtaja Timo Juvonen. EGP:n positiivinen vaikutus ympäristön kuormitukseen on myös ollut merkittävä lisäarvo.

Tuottavuuden kasvun lisäksi EGP on tuonut Elecsterille muitakin hyötyjä. Tuotannon joustavuus on kasvanut, kun eri tuotteita on ajettu ryhmäpainatuksina ja työn lyhyt vaihtoaika designista riippumatta helpottaa tuotannonsuunnittelua. Nyt myös entistä pienemmät ajosarjat ovat kustannustehokkaita. Lisäksi EGP on kohottanut laatua sekä antanut mahdollisuuden uudenlaisiin, entistä monipuolisempiin painatusratkaisuihin, kertoo Elecsterin paino- ja kalvotuotannon vastaava Kimmo Lokkila.

Osoituksena erinomaisesta painolaadusta Elecster voitti vastikään kultaa Lontoossa marraskuun lopussa järjestetyssä FlexoTech Print Awards 2017 -kilpailussa yhteistyössä Marvacon kanssa.

Marvacon Full HD EGP on repro-laattatekniikka, joka mahdollistaa laadukkaan, tehokkaan ja tuottavamman pakkauspainatuksen, jossa ei tarvitse käyttää spot-sekoitevärejä. Marvaco antoi marraskuussa Elecsterille kolmannen EGP-kumppanuussertifikaatin osoituksena uuden tuotantoprosessin onnistuneesta implementoinnista. Aikaisemmat sertifikaatit ovat saaneet Westpak ja Soma.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox