Dolea tähtää pillimaailman huipulle

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-06-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Euroopassa käytetään noin 30–40 miljardia juomapilliä vuodessa. Vielä muutama vuosi sitten valtaosa pilleistä valmistettiin muovista, joten pikaisella laskutoimituksella näistä olisi saanut kasattua miljoonia kiloja painavan muovivuoren. Ympäristöpolitiikkaa ohjaavat skenaariot tämän muovimäärän päätymisestä maailman vesistöihin auttavat ymmärtämään, miksi muovipillit on Euroopassa asetettu käyttökieltoon, vaikka tällaisten kauhuskenaarioiden toteutuminen onkin varsin hypoteettista.

Kartonkipillejä valmistavan Dolean perustaja ja toimitusjohtaja Mika Salomäki sekä liiketoiminnan kehitysjohtaja Toni Ahola ovat yhtä mieltä siitä, että kertakäyttömuovit kieltävän SUP-direktiivin valmistelutyö on ollut puutteellista. Siitä huolimatta he eivät halua tyrmätä sen tavoitteita.
– Direktiivi on selkeä kannanotto sen puolesta, että tilanteeseen on tarvittu muutosta. Yhteisen päämäärän tulisi olla ympäristön kannalta kestävien ratkaisujen etsiminen ja tulevaisuuden turvaaminen, Ahola toteaa.

Lastenkutsujen, pikaruokaravintoloiden ja baarien huvikäytön lisäksi juomapillejä käytetään laajalti muun muassa terveydenhuollossa ja hoiva-alalla. Ei siis ole perusteltua olettaa, että muovipillien käyttökiellon myötä pillien tarve häviäisi. Sen sijaan se on avannut tarpeen etsiä korvaavia vaihtoehtoja. Kartonkipillien kovaan kysyntään vastatakseen Dolea julkisti alkuvuodesta aloittavansa tuotantokoneiden myynnin ja mahdollistavansa näin pillien lisenssivalmistuksen maailmanlaajuisesti.

Lue lisää Dolean kuulumisia Pakkaus-lehdestä 4/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx