Dolea tähtää pillimaailman huipulle

JULKAISTU: 21. kesäkuun 2022
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Euroopassa käytetään noin 30–40 miljardia juomapilliä vuodessa. Vielä muutama vuosi sitten valtaosa pilleistä valmistettiin muovista, joten pikaisella laskutoimituksella näistä olisi saanut kasattua miljoonia kiloja painavan muovivuoren. Ympäristöpolitiikkaa ohjaavat skenaariot tämän muovimäärän päätymisestä maailman vesistöihin auttavat ymmärtämään, miksi muovipillit on Euroopassa asetettu käyttökieltoon, vaikka tällaisten kauhuskenaarioiden toteutuminen onkin varsin hypoteettista.

Kartonkipillejä valmistavan Dolean perustaja ja toimitusjohtaja Mika Salomäki sekä liiketoiminnan kehitysjohtaja Toni Ahola ovat yhtä mieltä siitä, että kertakäyttömuovit kieltävän SUP-direktiivin valmistelutyö on ollut puutteellista. Siitä huolimatta he eivät halua tyrmätä sen tavoitteita.
– Direktiivi on selkeä kannanotto sen puolesta, että tilanteeseen on tarvittu muutosta. Yhteisen päämäärän tulisi olla ympäristön kannalta kestävien ratkaisujen etsiminen ja tulevaisuuden turvaaminen, Ahola toteaa.

Lastenkutsujen, pikaruokaravintoloiden ja baarien huvikäytön lisäksi juomapillejä käytetään laajalti muun muassa terveydenhuollossa ja hoiva-alalla. Ei siis ole perusteltua olettaa, että muovipillien käyttökiellon myötä pillien tarve häviäisi. Sen sijaan se on avannut tarpeen etsiä korvaavia vaihtoehtoja. Kartonkipillien kovaan kysyntään vastatakseen Dolea julkisti alkuvuodesta aloittavansa tuotantokoneiden myynnin ja mahdollistavansa näin pillien lisenssivalmistuksen maailmanlaajuisesti.

Lue lisää Dolean kuulumisia Pakkaus-lehdestä 4/2022 tai Pakkausyhdistyksen verkkosivuilta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi