Coca-Cola HBC ostaa Finlandia vodkan Brown-Formanilta

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-06-19
PÄIVITETTY: 2023-08-02

 

 

 

Kuva: Coca-Cola HBC

Coca-Cola HBC tiedotti maanantaina 19.6. 2023 ostavansa Finlandia vodka -brändin Brown-Formanilta.

Pohjoismainen ja viinien ja väkevien alkoholijuomien bränditalo, Anora, tislaa ja pullottaa Finlandia vodkaa globaaleille markkinoille. Anora toimii myös Finlandia vodkan jakelijana Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Anora ja Brown-Forman ovat tehneet pitkäjänteistä yhteistyötä, joka jatkuu nyt Anoran ja Coca-Cola HBC:n välillä, Anora kertoo tiedotteessaan.

Coca-Cola HBC tiedotti maanantaina päässeensä sopimukseen Brown-Formanin kanssa Finlandia vodka -brändin ostamisesta. Kaupan toteutuminen on ehdollinen viranomaishyväksynnöille.

Finlandia lanseerattiin vuonna 1970 ja se on Keski- ja Itä-Euroopan johtava vodkamerkki. Finlandiaa myydään vuosittain yli 24 miljoonaa litraa maailmanlaajuisesti. Myynnistä yli 60 %:a tulee Coca-Cola HBC:n toiminta-alueelta.

Vuoteen 2035 saakka jatkuvan pitkäkestoisen tuotantosopimuksen mukaisesti Anora on Finlandia vodkan globaali tuottaja, sisältäen tislauksen ja pullotuksen. Tuotemerkki myytiin entisen Altian (nykyinen Anora) toimesta yhdysvaltalaiselle Brown-Forman Corporationille useammassa vaiheessa vuosien 2000 ja 2004 aikana.

Jatka lukemista

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

UPM sponsoroi Pentawardsia korostaakseen kestävää muotoilua

UPM laajentaa yhteistyötään kansainvälisen pakkaussuunnitteluyhteisön Pentawardsin kanssa ja ryhtyi sen yhdeksi pääsponsoreista.
pentawards

Uusi paperipakkaus korvaa laminoinnin

UPM Specialty Papers ja Fazer ovat yhteistyössä kehittäneet uudenlaisen pakkauksen Fazerin Kaurainen Riisipiirakoille. Perinteinen muovilaminoitu pakkauspaperi on korvattu edistyksellisellä paperisella ratkaisulla. Uusi pakkaus on tiedotteen mukaan paremmin kierrätettävä, eikä sen erityisominaisuuksista ole tingitty.
fazerx

Stora Ensolta uusi vuokapakkaus

Stora Enso esitteli PacTec-messuilla uuden vastuullisen elintarvikkeiden aaltopahvipakkauksen. Ondarove on kuitupohjainen ja helposti kierrätettävä vuokapakkaus, joka säästää materiaalia ja vähentää muovin käyttöä. Siihen voidaan painaa sekä sisä- että ulkopintaan.
stora ensoc

Uusimmat uutiset

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva

Uusi ammatillinen etäkoulutus tarjoaa elinkaariarviointia pakkausalalle

Elokuun lopulla 2023 käynnistyi uusi pakkausteollisuuden arvoketjuun keskittyvä ammatillinen koulutus Haganäsin koulussa Älmhultissa. Nyt koulutuspäällikkö Finn Toompuu on saanut luvan järjestää lyhyen etäkoulutuksen aiheesta elinkaariarviointi (LCA, Life cycle assessment) pakkausteollisuudelle. Kysyimme Finniltä muutamia kysymyksiä tästä koulutuksesta.
LCA utbilding

Nordvalls investoi toiseen HP Indigo V12 -painokoneeseen Drupa-messuilla

Muutama kuukausi sitten painotalo Nordvalls Etikett hankki HP Indigo V12 -painokoneen. Düsseldorfin Drupa-messuilla varmistui, että yritys ostaa toisen saman mallin koneen.
Nordvalls-1536x1024x