Globaali pakkausjätti Berry Global osallistuu uuteen kierrätystä tehostavaan hankkeeseen HolyGrail 2.0. Sitä edeltänyt HolyGrail-pioneerihanke on kehittänyt digitaalista vesileimaa, joka helpottaisi eri muovimateriaalien tunnistamista ja käsittelyä kierrätysprosessissa.
Pioneeriprojektia johti Gian De Belder at Procter & Gamble-yrityksestä. Kehitetty Digimarc Barcode voidaan lisätä painettuihin etiketteihin tai integroida suoraan muovimateriaaliin. Tämä tunniste sisältää tietoa materiaalin tyypistä, valmistajasta, käyttötarkoituksesta, tuotekoodista ja monikerroksisen kalvon rakenteesta. Kaikki tämä tieto helpottaisi merkittävästi muovin kierrätystä.

HolyGrail-pioneerihanke voitti pääpalkinnon Sustainability Awards 2019 -kilpailussa. Kolmivuotista hanketta rahoitti mm. Ellen MacArthur -säätiö.
Berry tulee tiedotteen mukaan valmistamaan muovipakkauksia, joissa käytetään Digimarc Barcode -tunnistetta. Berry ja Digimarc ovat tehneet pitkään yhteistyötä, ja Digimarc tulee neuvomaan tunnisteen käytössä juomakupeissa sekä ohuissa muovikansissa osana projektia. Berry on myös liittynyt Ellen MacArthur -säätiön New Plastics Economy Global Commitment -sitoumukseen.
Berry on sitoutunut tekemään kaikista muovipakkauksistaan uudelleen käytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoituvia vuoteen 2025 mennessä.