Bemis kehitti uuden lääkepakkauskonseptin

JULKAISTU: 22. maaliskuun 2016
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Bemis ja Presto ovat kehittäneet yhdessä uuden pehmeän pussipakkauksen lääkkeille. Pussi suojaa lääkkeitä ja estää niiden joutumista lasten käsiin.

Tavallisesti kuplapakatut lääkkeet pakataan kartonkipakkaukseen. Pussipakkaus on lääketehtaille uusi vaihtoehto. Sen ovat kehittäneet Bemis Healthcare Packaging sekä Presto Products.

Uuden pakkauksen ydin on joustava pussi, jonka ergonominen avausmekanismi on Preston mukaan lapsille vaikea, mutta senioreille helppo ja intuitiivinen. Pussin voi sulkea uudelleen. Mekanismi on FDA:n hyväksymä.

Pussi on myös vahva suoja lääkkeille. Bemis käyttää pussin valmistuksessa monikerroksista laminointia, joka suojaa hyvin hapettumiselta ja kosteudelta. Pussissa voi olla myös alumiinikerros.

Yhdysvalloissa kehitetty lääkepakkausinnovaatio on aivan uusi, eikä sitä ole vielä otettu tuotantokäyttöön lääketehtaissa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

Etiketit pois Actimel-pulloista

Ilman PET-muovista etikettiä HDPE:stä valmistetun pullon kierrätettävyys paranee.
Danone

Teollisen mittakaavan muovipakkausten kemiallinen kierrätys alkaa

Sumi ja Wastewise Group aloittavat yhteistyön pakkausmuovien kemiallisessa kierrätyksessä.
50148873-chemical-recycling-abstract-concept-vector-illustration

Fazer siirtää kaurajuomien valmistuksen Korialta Ruotsiin?

Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 työsuhteen päättymiseen Suomessa.    
fazer aito

Oddlygood ostaa Plantin

Oddlygoodista tulee Planti-tuotteiden ja -brändin omistaja. Samanaikaisesti Valio ostaa Plantin tuotannon Turussa.
oddlygood