Arlan vihreämpi maitopurkki on ruskea

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsin Arla Foods lanseeraa entistä ekologisemman maitopurkin, jossa on vähennetty pakkausmateriaalia. Purkki on poikkeavasti väriltään ruskea. Se on tehty Stora Enson uutuuskartongista.

Maitopurkki ja yleensä meijerituotteet ovat yleensä väriltään valkoisia. Klassinen valkoinen nestekartonki vaihtuu nyt ruskeaksi Arlan EKO-maitotuotteissa, joita ovat maito, viili ja kerma. Pian kaupan hyllyltä löytyy Ruotsissa myös muita Arlan ruskeita maitotuotteita.

Arlalla on tavoitteena vähentää pakkaustensa ilmastovaikutusta 25 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2020 mennessä. Yksi keino ovat entistä ekologisemmat maitopakkaukset. Niissä on vähennetty tuotteesta yksi materiaalikerros, ja saatu tällä tavoin vähennettyä ilmastovaikutusta 24 prosenttia. Pakkauksen paino vähenee kolme prosenttia.

”Pakkaamme joka vuosi Ruotsissa lähes miljardi tuotetta. Koska myymme suuria tuotemääriä, pakkauksen materiaalin vähentämisellä on huomattava merkitys”, sanoo Anna-Karin Modin Edman, Arlan vastuullisuuspäällikkö.

Arlan uudet tuotepakkaukset on tehty Elopakin ja Stora Enson yhteistyössä kehittämästä luonnollisen ruskeasta valkaisemattomasta nestepakkauskartongista. Uusi kartonkilaatu Natura LifeTM by Stora Enso säilyttää puukuitujen luonnollisen ruskean värin ja näkyvän kuiturakenteen. Kartongin avulla voidaan kehittäjien mukaan toteuttaa erilainen, kestävän kehityksen mukainen ja autenttinen pakkaus.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak