Apetit panostaa lisää tuoretuotteisiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-01-17
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Apetit panostaa lisää tuoretuoteryhmän sekä viljakaupan toimintaedellytysten vahvistamiseen ja kannattavuuden parantamiseen. Tuoretuotteisiin haetaan lisää ketteryyttä.

Apetit Oyj:n johtoryhmän jäsenten rooleja ja vastuita on tiedotteen mukaan täsmennetty tavoitteena kasvavan liiketoiminnan edelleen vahvistaminen sekä tulostasoltaan epätyydyttävien liiketoimintojen nopea kehittäminen.

Tuoretuoteryhmän ketteryyttä lisätään ja tulosvastuullista roolia vahvistetaan osana sen käynnissä olevaa rakennemuutosta vähittäiskauppaa ja ammattikeittiöitä palvelevaksi kumppaniksi. Vuodesta 2018 Tuoretuoteryhmän johtajana toiminut Leena Helminen raportoi jatkossa suoraan toimitusjohtaja Juha Vanhaiselle. Tuoretuoteryhmän keskeiset tavoitteet ovat liiketoiminnan edelleen tehostuminen sekä kannattavuuden selkeä parantaminen.

”Roolien ja vastuiden muutoksilla lisäämme panostuksia Viljakauppa -liiketoiminnan ja Tuoretuoteryhmän toimintaedellytysten vahvistamiseen sekä kannattavuuden parantamiseen”, sanoo toimitusjohtaja Juha Vanhainen.

Kaksi perättäistä erittäin heikkoa satokautta ovat laskeneet viljakaupan volyymeja merkittävästi ja tehneet kaupankäynnistä olennaisesti normaaleja satokausia haasteellisempaa. Kotimaisen viljan vientimahdollisuuksien puuttuminen sekä Baltian osalta markkinan tarjonnan ja kysynnän epäsuhta ovat johtaneet kannattavuuden heikentymiseen. Antti Snellman keskittyykin jatkossa Viljakauppa-liiketoiminnan tuloksentekokyvyn palauttamiseen ja sen edelleen kehittämiseen. Snellman on vuodesta 2017 alkaen vastannut Viljakauppa- sekä Öljykasvituotteet-liiketoiminnoista.

Anu Ora johtaa jatkossa Pakastetuoteryhmää sekä Öljykasvituotteet-liiketoimintaa tavoitteenaan niiden kannattavan kasvun varmistaminen tuotekehityspanostuksin, kansainvälistä kauppaa kasvattamalla ja merkittävien investointien läpiviennillä. Ora on vuodesta 2015 vastannut Ruokaratkaisut-liiketoiminnasta.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak