Alko ottaa käyttöön uudet eko-symbolit

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Alkon asiakas valitsee yhä useammin sertifioidun tuotteen. Helpottaakseen valintoja Alko otti lokakuun alusta käyttöön uuden eko-symbolivalikoiman.

Ekologisuus vetoaa yhä useampaan kuluttajaan. Viime vuosina sekä luomusertifioitujen juomien määrä Alkon valikoimassa että niiden myynti on ollut tasaisessa kasvussa. Tämän vuoden tammi-elokuussa luomutuotteiden myynti kasvoi 18 prosenttia, ja eettisen kaupan tuotteiden myynti viisi prosenttia.

Omien mieltymysten ja arvovalintojen mukaisen juoman löytyminen Alkon myymälöistä ja verkkokaupasta on nyt entistä helpompaa. Neljä uutta ympäristötietoa ovat vegaanisuus, alkuviini, paikallinen ekosertifikaatti ja kevyempi lasipullo. Kaikki kyseiset tiedot saadaan tavarantoimittajilta. Eko-symbolivalikoimaan kuuluvat myös jo olemassa olevat luomu- ja biodynaamiset tuotteet.

”Alko luo tällä uudistuksella kanavan entistä laajemmalle määrälle tietoa juomatuottajien tekemistä ympäristöpanostuksista. Uusia eko-tuotetietoja ja niiden viestintää testattiin Alkon kuluttajapaneelissa projektin alussa, ja palautetta käytettiin uusien symbolien sekä verkkokaupan tuotehaun kehittämisessä”, kertoo kestävän kehityksen päällikkö Laura Varpasuo.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept