Kosmetiikan myynti kehittyy vakaasti
Kuva: Transmeri.

Suomen kosmetiikkamarkkinat pysyivät Teknokemian Yhdistyksen mukaan vuonna 2016 kokonaisuudessaan ennallaan vuoteen 2015 verrattuna.

Muun Euroopan trendit näkyivät Suomen myynnissä. Erityisesti värikosmetiikan suosio on nousussa. Lisäksi miesten kosmetiikan myynti näyttää vahvistuvan.

Kosmetiikkatuotteiden kokonaismyynti Suomessa vuonna 2016 oli Teknokemian Yhdistyksen arvion mukaan 860 miljoonaa euroa kuluttajahinnoissa ilmoitettuna. Tästä kotimaisten valmisteiden osuus oli 18 % ja tuontitavaroiden 82 %. Keskimääräinen suomalainen käytti vuonna 2016 rahaa kosmetiikkaan vähän alle 160 euroa.

Meikit ja tuoksut olivat kosmetiikkamyynnin vetureita. Muun muassa digitalisaation arvellaan vaikuttavan värikosmetiikan nosteeseen, koska se tuo kauneuden kaikkien ulottuville. Suomessa myivät erityisen hyvin huuli- ja kasvomeikit kuten pohjustustuotteet.

Hygienia- ja ihonhoitotuotteiden markkinat olivat vakaat. Nämä tuotteet koetaan osaltaan välttämättömyystuotteiksi ja kysyntä on säilynyt tasaisena vuodesta toiseen. Hiustenhoidon myynti sen sijaan laski jonkin verran.

 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-06-09

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kosmetiikkapakkaukset Teknokemian Yhdistys

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC