Lasipakkauksista kierrätetään jo 60 prosenttia
Kuva: Suomen Pakkauskierrätys RINKI.

Suomalaiset kotitaloudet ovat aktiivisia lasipakkausjätteen lajittelijoita. Pantittomista lasipulloista ja lasipakkauksista kierrätettiin jo noin 60 % vuonna 2016.

Vuodesta 2016 alkaen pantitonta lasipakkausjätettä on koskenut kierrätysvaatimus, jonka mukaan kierrätysasteen oli oltava vähintään 27 %. Tämä tarkoittaa, että joka neljäs lasipakkaus tuli kierrättää. Vuodesta 2020 alkaen vaatimus nousee 40 %:iin. Kierrätysvaatimukset on esitetty asetuksessa pakkauksista ja pakkausjätteistä.

Ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 saavutettu kierrätysaste ylitti tavoitteen reilusti ollen noin 60 %. Lasipakkauksia voi palauttaa yli 1 850 Rinki-ekopisteeseen, jotka on sijoitettu koko Suomen alueelle. Pakkauslasia kerätään myös yhä useammin kiinteistölle sijoitetuilla jäteastioilla. 

Kerätty lasipakkausjäte käytetään uusien lasipakkausten valmistukseen. Lasi on siitä kiitollinen pakkausmateriaali, että se voidaan sulattaa aina uudestaan ja käyttää uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu kärsii.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kilpailuttaa parhaillaan erilliskerätyn lasipakkausjätteen vastaanottamista ja kierrätystä. Tarjoukset on juuri saatu, ja uusi toimija tai toimijat on tarkoitus saada vuoden 2018 alusta, kertoo sopimusasiamies Pertti Tammivuori RINKI Oy:stä. Nyt kierrätystä hoitaa kaksi yritystä Britanniasta ja Virosta.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-06-02

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
kierrätys lasipakkaukset lasipullot

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC