Alumiinivuokia pinnoitetaan ruokien suojaamiseksi
Kuvat: Saarioinen ja Kokkikartano.

Valmisruokatuotteiden valmistajat Saarioinen ja Kokkikartano pinnoittavat alumiinivuokia välttääkseen alumiinipinnan ja ruoan kosketuksesta mahdollisesti syntyvät kemialliset reaktiot. Niitä voi syntyä joidenkin ruokien kohdalla.

Kokkikartano tiedotti huhtikuussa, että yritys pinnoittaa alumiinivuokansa elintarviketurvallisella lakalla välttääkseen alumiinipinnan ja ruoan kosketuksesta mahdollisesti syntyvät kemialliset reaktiot.

Alumiinifolion haperoituminen tai reikien muodostuminen alumiinipinnalle on Kokkikartanon mukaan mahdollista esimerkiksi silloin, kun ruokaa säilytetään pidempiä aikoja alumiinifoliossa tai sillä peitetyssä astiassa. Lopputuotteena alumiinivuoan pinnalle muodostuu niin kutsuttua alumiinisuolaa. Alumiinisuola ei ole haitallista ruoan syöjälle, mutta voi välittää ei toivottua makua tai väriä tuotteeseen.

Saarioinen kertoo käyttäneensä alumiinivuokia valmisruokatuotteiden pakkauksena jo 60 vuotta. Yrityksen käyttämät vuoat ovat elintarvikkeille tarkoitettuja ja täysin turvallisia.

”Olemme testeissämme huomanneet, että joissakin tapauksissa alumiinirasiaan voi muodostua reikiä tuotteen säilyvyysajan lopulla. Reikiintymistä ei tapahdu usein, eikä kaikkien ruokien kohdalla. Olemme tutkineet asiaa myös tutkimuslaitosten kanssa. Käytämme lakattuja alumiinivuokia tuotteissa, joissa tutkimusten perusteella on todettu mahdollisuus ruoan aiheuttamiin reikiin vuoissa”, kertoo Saarioisten laatu- ja vastuullisuusjohtaja Anneli Hautaniemi Packnewsille.
 


REINO LANTTO

Editor - Finland
REINO LANTTO
reino@packnews.com

Julkaistu: 2017-05-30

TAGIT (Huom! Klikkaa tagia, jos haluat lisää uutisia tästä aihepiiristä)
Kokkikartano metallipakkaukset ruokapakkaukset Saarioinen

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Search and find, who delivers what to and from the packaging industry.
SEURAA MEITÄ FACEBOOKISSA
REINOLLA ON ASIAA
REINOLLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA
BO WALLTEGILLA ON ASIAA


TAPAHTUMAKALENTERI
TAPAHTUMAKALENTERI
Löydä kaikki pakkausalan messut ja tapahtumat, joista voi olla hyötyä sinulle!
RPC